Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Avui, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

L'Ajuntament organitza una xerrada sobre alimentació i malalties autoinmunes


Avui, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Avui, 28 de maig, es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. Una jornada que recorda que en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l’any 1987 a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un dia d’acció mundial per la salut de les dones. Des d’aleshores, cada 28 de maig és una jornada de mobilització i reivindicació en què es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.
Amb motiu d’aquesta jornada, l’Ajuntament organitza una xerrada sobre alimentació i malalties autoimmunes a les 19 hores. L’Espai Maria Mercè Marçal acull aquesta sessió, que impartirà la dietista i nutricionista Anna Gispert. Durant la xerrada s’explicarà com l’alimentació pot afectar malalties com reumatisme, hipotiroïdisme o hipertirodisme, entre altres.
Aquest acte se suma a la jornada per reivindicar els nous reptes socials, polítics, econòmics i cultural del nou escenari mundial i visibilitzar-ne l’impacte per a la salut integral de les dones. Segons defineix l’Organització Mundial de la Salut, s’entén per salut el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia. Per tant, s’ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida possible.
Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí. És a dir, la provatura mèdica ha pres com a camp d’acció el cos masculí, i ha generalitzat els resultats a tot l’univers, inclòs el femení. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones pel que fa a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades eficientment.