Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

L'alimentació, els hàbits saludables i una bona gestió de l'estrès, claus per a la salut

Aquests i altres aspectes s'aborden en les xerrades del Cicle sobre alimentació saludable


L'alimentació, els hàbits saludables i una bona gestió de l'estrès, claus per a la salut

L’alimentació està estretament lligada a la salut. Aquesta evidència es va abordar ahir, tractada amb detall i centrada especialment en les malalties autoimmunes. La dietista i nutricionista Anna Gispert va oferir una xerrada organitzada per la Regidoria de Salut, a l’espai Maria Mercè Marçal.
Durant la sessió, aquesta professional de l’àmbit va informar les persones assistents sobre com des de la medicina, cada especialista es dedica a tractar el teixit o òrgan afectat, sense donar gaire importància a l’estil de vida, l’alimentació, l’activitat física i el medi ambient i entorn que ens rodeja. Segons Gispert, cal posar en relleu la importància de l’alimentació i els hàbits saludables per millorar i cuidar la integritat de la mucosa de l’intestí per disminuir la inflamació, cuidar la nostra microbiota. En aquest sentit, va aconsellar diverses pautes i va respondre els dubtes i qüestions de les persones assistents. També es van abordar aspectes com la gestió de l’estrès i el descans, molt importants per a una bona salut.
 

La sessió forma part del Cicle de xerrades sobre alimentació saludable d’enguany. Avui tindrà lloc una segona, amb el títol: Qualitat nutricional=rendiment. Serà a les 19 hores a la Patronal, i també la impartirà Anna Gispert.
Les següents sessions són:

  • Alimentació saludable i dietes. 19 de juny a les 19 h a la Patronal.
  • Alimentació i al•lèrgies i intoleràncies. 25 de setembre a les 19 h a la Patronal.
  • Les claus d’una alimentació per a un envelliment saludable. 16 d’octubre, a les 19 h a la Patronal.
  • Taller d’esmorzars saludables, amb motiu del Dia Mundial de l’obesitat. 17 de novembre, a les 11 hores al Casal d’Avis.
  •  Xerrada sobre càncer i alimentació, amb motiu de La Marató de TV3. Al mes de desembre, data a concretar. S’informarà oportunament.