Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Esport i alimentació de qualitat, els aliats de la bona salut

La nutricionista Núria Gispert aborda una nova xerrada informant sobre els efectes negatius del sedentarisme


Esport i alimentació de qualitat, els aliats de la bona salut

Una de les principals causes de les malalties cròniques actuals és el sedentarisme. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Salut, es va organitzar ahir la xerrada: “Qualitat nutricional=rendiment”. La dietista i nutricionista Anna Gispert va impartir la conferència a la Patronal. Es tracta d’una de les sessions que formen part del Cicle de xerrades sobre alimentació saludable que s’imparteixen aquests dies i que continuaran properament.
En aquesta ocasió, s’han abordat els beneficis que proporciona l’activitat física quan es practica de manera regular. Segons Gispert, “el nostre organisme està dissenyat per a moure’ns, i té un impacte enorme en la salut”. En aquest sentit, es van revisar conceptes generals sobre diferents tipus d’entrenaments: aeròbic i anaeròbic. També es van fer recomanacions específiques i aspectes pràctics per optimitzar el progrés i el rendiment en les diferents disciplines i pràctiques esportives. Finalment, els consells sobre una alimentació de qualitat, ordenada i correcta i les repercussions en la salut van centrar dubtes i inquietuds.
Recordem que ahir Gispert ja va impartir una sessió centrada en l’alimentació. Concretament, en la importància d’aquesta en les malalties autoimmunes.
Les següents sessions que formen part del Cicle són:
-    Alimentació i al•lèrgies i intoleràncies. 25 de setembre a les 19 h a la Patronal.
-    Les claus d’una alimentació per a un envelliment saludable. 16 d’octubre, a les 19 h a la Patronal.
-    Taller d’esmorzars saludables, amb motiu del Dia Mundial de l’obesitat. 17 de novembre, a les 11 hores al Casal d’Avis.
-    Xerrada sobre càncer i alimentació, amb motiu de La Marató de TV3. Al mes de desembre, data a concretar. S’informarà oportunament.