Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova els reglaments de les meses d'Aliments i de Feminismes i LGTBI

L'adhesió al Manifest Educació 360° i quatre mocions van centrar la resta de la sessió ordinària del mes de maig


El Ple aprova els reglaments de les meses d'Aliments i de Feminismes i LGTBI

 El ple ordinari del mes de maig va donar llum verda als reglaments que regiran el sistema de funcionament de les meses d'Aliments i de Feminismes i LGTBI, dos punts centrals que es van aprovar per unanimitat, amb el suport de tots els grups municipals. El primer dels òrgans, la mesa d'Aliments, té com a objectiu donar resposta a tota la població de Sant Quirze en matèria de suficiència alimentària. Aquesta està integrada per representants polítics i tècnics municipals, les Parròquies de Sant Quirze i de les Fonts, i les entitats Les Fonts Sollidària i Las Personas Primero. Pel que fa a la mesa de Feminismes i LGTBI, el seu objectiu principal és sumar esforços per promoure la igualtat i la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com establir un calendari anual d'activitats. La composició de la mesa comptarà amb representació dels grups polítics municipals, dues representants d'entitats de dones o LGTBI, així com un representant delegat d'altres meses municipals creades i adscrites, per promoure la transversalitat de les actuacions.

Aliança Educació 360°
Un altre punt destacat del Ple va ser l'adhesió a l'aliança Educació 360°, integrada per 34 ajuntaments, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, grups de recerca d'universitats així com entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya. El principal tret característic d'aquesta aliança és entendre l'educació a temps complet, entenent tant els espais lectius com els no lectius com a espais d'oportunitats educatives on desenvolupar política pública i que entén l'educació des d'una perspectiva global. El punt també va rebre el suport unànim del Ple.
Mocions
Les mocions van centrar la darrera part de la sessió plenària. La primera, presentada pel PSC-CP,  feia referència a la necessitat que la Generalitat continuï donant suport al Programa de Garantia Junvenil, que promou la inserció del jovent al mercat laboral va comptar amb el suport  de tots els grups. La segona, sobre la universalització dels serveis sanitaris i la lluita contra les llistes d'espera, es va aprovar amb el  vot favorable del PSC-CP i ICV.La tercera, de condemna per la retirada de llaços grocs de la via pública, va tornar a generar debat entre els grups, i va aprovar-se amb suport de Junts per Sant Quirze, PdeCat, i ICV, mentre  que tant el PSC com C's van votar-hi en contra. Finalment, la moció presentada per Junts-ERC-AM, en suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca, va comptar amb el suport de tots els grups excepte de C's, que hi va votar en contra.
 
Podeu veure el ple íntegre en aquest enllaç: