Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze celebra diumenge la Festa del Medi Ambient

El municipi se suma així tant al Dia Mundial del Medi Ambient avui, com a la Setmana de l'energia


Sant Quirze celebra diumenge la Festa del Medi Ambient

Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha organitzat una festa el proper 10 de juny al parc de les Morisques.
La iniciativa contempla diverses activitats, des de les 11 fins les 14 h. Unes propostes que també es relacionen amb la Setmana de l’Energia, que va començar ahir, dia 4 de juny i s’allarga fins al 8 de juny. Sant Quirze s’ha adherit a aquesta Setmana organitzada per l’ICAEN, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, AMB i altres organismes locals.

Les activitats de la festa
L’entitat Sant Quirze Natura farà vuit tallers relacionats amb el Medi Ambient i adreçats a les famílies. Unes propostes que se sumaran a les dues activitats dinamitzades que organitza la Diputació. D’una banda, el “Pedalem amb energia”, on es podran fabricar crispetes de blat de moro amb una màquina mòbil de fira sempre que les persones participants pedalin i generin electricitat. De l’altra, un “Photocall” al carrer que portarà per nom: “Vull un món de colors” animarà els/les visitants a  disfressar-se temàticament, escriure una acció, fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

L’Ajuntament disposarà d’una paradeta on es donarà informació sobre la campanya de Compostatge als habitatges, que s’iniciarà properament. A l’estand també es repartiran als assistents dispensadors per bosses de recollida d’excrements i ampolletes per a diluir l’orina al carrer d’animals domèstics

Els orígens del Dia Mundial del Medi Ambient
Aquesta jornada es va establir per l’Assemblea General de Nacions Unides el 1972. Se celebra des del 1974 el 5 de juny de cada any, data en què va començar la Conferència d’Estocolm el 1972, i on el tema central va ser l’Ambient.