Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L'Ajuntament sega l'herba d'algunes zones després de respectar la floració

L'actuació es diferencia en funció del tipus de parc o zona verda, tenint en compte lla biodiversitat i els seus hàbitats


L'Ajuntament sega l'herba d'algunes zones després de respectar la floració

El creixement de la vegetació aquesta primavera ha estat especialment important, donat que les pluges han estat molt abundants. Parcs, prats i racons compten amb herbes i arbustos molt crescuts.
L’Ajuntament ha fet una primera retallada d’herba de primavera i aquests dies comença una segona ronda de segues, que s’allargarà uns deu dies i es duu a terme amb tractors i altres maquinàries.
Cal remarcar, però, que abans de la sega s’ha respectat la primera floració, deixant un temps prudencial per al seu desenvolupament, donat que permet preservar el banc de llavors de les zones de prat extenses. Uns espais verds que esdevenen enclavaments de gran riquesa naturalista i que cal respectar. Aquest ha estat el cas del parc de Can Feliu, especialment la banda que dóna al torrent del Pont des del camí entre la Biblioteca.
Al parc de Can Barra també s’ha respectat la floració de les zones de prat i talussos, així com al recinte firal i la plaça del Sot. En aquests punts s’han desbrossat els camins d’accés,  totes les zones d’estada, els voltants dels bancs i el perímetre del parc.
També s’ha mantingut el talús del carrer de Joaquim Rodrigo; l’espai del carrer Pruner, el prat dels plataners al costat de la C-1413, i la rotonda dels FGC, on surten orquídies.
Després de respectar aquesta primera floració, l’Ajuntament està iniciant una segona fase de desbrossaments. Cal remarcar però, que aquest desbrossament es diferencia en funció del tipus de parc o jardí. No és el mateix cuidar un parc urbà, com el parc de les Morisques, on existeix una major connexió amb els habitants del voltant; que un parc forestal o fluvial, com el de Can Feliu i Can Barra, on hi ha gran diversitat de vegetació com arbres, plantes i flors i on no cal una intervenció tan severa per no interferir en els seus hàbitats i biodiversitat.