Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Consell Escolar Municipal participa en un taller emmarcat en el Pla Local d'Educació

Durant la sessió es van posar sobre la taula les principals conclusions de la Diagnosi Sòcioeducativa que s'ha fet al municipi


El Consell Escolar Municipal participa en un taller emmarcat en el Pla Local d'Educació

Els membres del Consell Escolar Municipal van participar en un taller participatiu el passat 30 de maig. La iniciativa s’emmarca en el Pla Local d’Educació de Sant Quirze i  va servir per presentar els deu punts de l’Agenda Educativa del municipi, extrets com a conclusions de la Diagnosi Sòcioeducativa.
Una de les conclusions clau ha estat que l’Educació no es limita només a l’horari escolar, sinó que cal avançar en l’educació a temps complet, dins i fora d’escoles i instituts.
L’anàlisi de l’Educació al municipi també estableix que cal potenciar el suport i les eines a les famílies en la seva tasca de criança. També cal mantenir l’oferta educativa de qualitat amb projectes innovadors i crear un espai per al jovent, que també necessita participar en les decisions del poble.
La diagnosi ha recollit la necessitat de construir un institut nou i incidir en una oferta de Programes de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior complementària a la de les ciutats de l’entorn.
En altres àmbits, com la mobilitat, es van apuntar propostes com continuar impulsant la mobilitat a peu dissenyant camins escolars, entre altres.
En una segona part de la reunió, les persones participants van fer aportacions a cada un dels eixos, proposant accions de millora i continuïtat. La reunió va comptar amb l'assistència i participació de l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora d'Educació, Maria Domingo, i el tinent d'Alcaldia Albert Falgueras.

Quin és el següent pas?
Després de la posada en comú al Consell Escolar d’aquestes conclusions, ja aprovades pel grup motor, es treballarà en el Pla Educatiu Local. Es tracta d’aconseguir estratègies concretes, calendaritzades i amb projecció del PEL amb una durada mínima d’uns 8 anys.