Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Els i les alumnes de l’institut de Sant Quirze s’introdueixen a l’art del graffiti

Un taller que s’emmarca a la campanya sobre civisme de l’Ajuntament proposa una aproximació a aquest fenomen urbà per diferenciar-lo del vandalisme


Els i les alumnes de l’institut de Sant Quirze s’introdueixen a l’art del graffiti

Una quinzena d’alumnes de quart d’ESO de l’institut de Sant Quirze han participat aquest matí en un taller de graffiti que s’emmarca dins la campanya sobre civisme impulsada per l’Ajuntament. Durant la sessió d’avui, tres artistes professionals han introduït el graffiti com a expressió de l’art urbà i l’han diferenciat de pintades a les parets com poden ser les firmes. “El graffiti és un art i la firma és una moda”, ha dit Hono Osuna, un dels artistes que han impartit del taller. “Nosaltres apostem per fer primer un esbós i pintar amb tranquil•litat”, ha apuntat. El taller continuarà dimecres que ve, quan els i les alumnes podran passar a la pràctica i crear graffitis, tot plegat amb l’objectiu de diferenciar el valor artístic dels murals i pintures de les parets dels actes considerats vandàlics.       

El taller d’avui ha començat amb un breu repàs de la història del graffiti, des del seu naixement a principis dels anys 80 als Estats Units fins a l’actualitat, on han proliferat estils d’art molt diferents que han anat modificant el graffiti clàssic, que segons Hono Osuna es composa de lletres, un fons, un personatge, una dedicatòria i una línia que rodeja el dibuix. A continuació, els i les joves s’han familiaritzat amb el material que fan servir els artistes urbans per pintar, concretament amb els esprais de pintura i els seus filtres. Acte seguit, han treballat la tècnica stencil, molt emprada per artistes urbans com el britànic Bansky a través de plantilles extretes d’un dibuix o una fotografia que es plasmen a la paret. 

Per potenciar la vessant artística del graffiti, l’Ajuntament de Sant Quirze també ha impulsat, juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), un concurs d’art urbà en el qual els i les participants hauran de proposar esbossos i els dibuixos guanyadors podran ser pintats a algun dels tres murs de Sant Quirze que s’han habilitat per a aquesta activitat i que estaran identificats amb el símbol ‘Aquí pots’. Per conèixer-ne més detalls, es pot consultar la notícia sobre la convocatòria del concurs.

Si esteu interessats a participar a la campanya sobre civisme de l’Ajuntament i a conèixer totes les activitats que es realitzaran durant les properes setmanes per promoure les bones conductes a l’espai públic, podeu unir-vos a la pàgina de Facebook Sí Volem. Sí Podem. Sí Civisme.