Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament posa en marxa mesures preventives per reduir el col•lapse circulatori

Les obres de la C-58 que inicia la Generalitat poden generar congestions importants


L’Ajuntament posa en marxa mesures preventives per reduir el col•lapse circulatori

L’inici imminent de les obres de la C-58 i el soterrament de les línies de FGC a Sabadell afecten la mobilitat al municipi. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha posat ja en marxa diverses mesures per evitar que, fruit de la congestió, molts vehicles utilitzin el municipi per estalviar-se un tros de les cues. De fet, actualment això provoca una circulació intensa a les hores punta i dificulta la sortida del veïnat del poble.
D’una banda, l’Ajuntament ha instal•lat cartells informatius per evitar aquestes accions de “bypass”, no recomanant aquest itinerari. És el cas de l’ubicat a la rotonda ubicada al costat del polígon de Can Feu, on s’aconsella no circular per aquesta via entre les 17h i les 20.30 hores.
D’altra banda, també s’ha instal•lat un semàfor en aquesta zona, a la ronda d’Arraona a l’alçada de l’entrada de l’autopista al polígon de Can Feu. Aquest instrument prioritza la circulació pel nucli urbà, donant fluïdesa al trànsit pel camí del Mas. En aquests moments s’estudia la instal•lació d’altres semàfors en diferents punts, així com més cartells informatius recomanat itineraris alternatius.
Recordem que l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que realitzés estudis per quantificar els vehicles que fan aquesta acció abans de les obres i, també, que fes un seguiment durant tot el procés per avaluar si s’incrementa aquest fet. De moment, s’ha constatat que 700 vehicles es desvien diàriament per Sant Quirze saltant-se les cues, una xifra que la Generalitat espera que minvi quan el tercer carril sigui una realitat.
En aquest sentit, les reunions entre els responsables tècnics de la Generalitat que duen a terme les obres, i els tècnics municipals i la Policia Local són regulars, per tal de continuar fent un seguiment de l’evolució de les obres i anar acotant les mesures necessàries.