Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Departament d'Interior signen l'adhesió al programari SIPCAT

El SIPCAT és un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya


L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Departament d'Interior signen l'adhesió al programari SIPCAT

El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, han signat aquest matí un conveni per a l’adhesió d'aquest municipi al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el centre de gestió de trucades d’urgència 112 i que el departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.

SIPCAT

El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) ha impulsant un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.

El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.

Les característiques principals d’aquest nou aplicatiu són:
•    Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de costosos servidors en les dependències municipals.
•Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx) gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
•Quadre d’Indicadors de Gestió d’una policia local
•Integració amb el Centre d’Emergències i Seguretat 112
•Integració amb el SIP de Mossos d’Esquadra
•Integració amb el Servei Català de Trànsit
•Integració amb el nou GIS corporatiu
•Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA’s) i certificats digitals, tramitació digital, etc

Segons que ha manifestat avui el conseller, “aquest conveni promou que ambdues policies treballin més estretament, amb més elements i eines per actuar de forma més ràpida quan així sigui necessari. Ara hem d’anar pensant en patrullatges conjunts, de manera que anem enfortint les llaços de cooperació entre els cossos de seguretat local. La materialització de l’acord d’avui posa de manifest la importància que li atorga aquest Ajuntament a la seguretat pública”.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha destacat que “a Sant Quirze del Vallès tenim un cos policial de qualitat. Durant aquests quatre anys, l’objectiu ha estat professionalitzar la policia, dotar-la de millors recursos, infraestructures i formació, promoure la carrera professional amb una nova estructuració, obrir noves línies de treball com ara la unitat de convivència i l’atenció ciutadana i aprofundir en la col•laboració amb la resta de policies: Sabadell, Terrassa i, sobretot, els Mossos d’Esquadra. I  prova d’això són les actuacions conjuntes, les diferents campanyes que hem endegat i l’adhesió al conveni Rescat i, avui, aquest conveni. Podem afirmar que la Policia de Sant Quirze avui dóna un nivell d’excel•lència a tots els ciutadans”.