Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Xerrada amb Isidre Grau

L'Oficina de Català de Sant Quirze clou el curs amb aquest escriptor vallesà


Xerrada amb Isidre Grau

Aquest passat dilluns l’escriptor vallesà Isidre Grau va venir al Centre Cívic Can Feliu a comentar la seva darrera novel•la, La ciutat dels solitaris, als alumnes dels tallers de català que s’han fet durant aquest curs i als participants al Voluntariat per la llengua. Aquest acte va servir de cloenda tant dels cursos com de les parelles lingüístiques.
 
L’autor va explicar quin havia estat el procés de creació de l’obra, que inicialment tenia una estructura diferent, més centrada en el protagonista que va a un apartament familiar per intentar recuperar la memòria després d’una accident de cotxe en què perd els pares.
 
Els alumnes dels cursos de català, que prèviament havien llegit i comentat l’obra a classe, van tenir l’oportunitat de demanar-li algun aclariment i d’exposar què els havia semblat la novel•la. Això va donar peu a Isidre Grau a exposar la seva visió dels personatges, que no estan inspirats en persones que coneix, i el seu interès per les relacions entre germans.
 
Isidre Grau és autor de diverses novel•les (Fugida en gris, La nit vermella, La bellesa del diable, entre altres) i reculls de contes (Del temps del joc al joc del temps, El dia de l’incident, Pinyols madurs). L’any 1985 va guanyar el Premi Sant Jordi amb la novel•la Els colors de l’aigua.
 
D’altra banda, ha treballat com a professor de tècniques narratives (novel•la i conte), primer a l’Aula de Lletres i després a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (1998-2011). En aquest camp és autor de La maleta de l’escriptor i L’arquitectura del conte, una revisió ampliada del qual es va publicar l’any passat.
 
L’acte estava organitzat per l’Oficina de Català i emmarcat en el programa de la Institució de les Lletres Catalanes Autors a les aules, que permet acostar els escriptors als lectors.