Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Una veïna troba un mussol comú enredat entre bardisses

El servei de Medi Ambient el traslladarà a un centre de recuperació fins que es recuperi i s'alliberi


Una veïna troba un mussol comú enredat entre bardisses

El servei tècnic de Medi Ambient ha rebut avui dimarts un exemplar de Mussol comú portat per una veïna. L’animal va ser trobat dilluns al vespre, enredat amb unes bardisses,  però no presenta ferides externes, tot i que se li han vist algunes plomes de l’ala trencades i paràsits. També portava una anella, fet que podria facilitar identificar la seva procedència.  

Per aquest motiu, s’ha decidit traslladar-lo al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Allà li faran una primera exploració per veure el seu estat de salut, i una vegada guarit i alimentat segurament es quedarà uns dies ingressat per tal de recuperar les forces. Finalment, quan el seu estat de salut sigui òptim, s’alliberarà al medi natural. 
 
El Mussol comú (Athene noctua) és un ocell rapinyaire nocturn, la seva dieta es fonamenta bàsicament en petits rosegadors, ratolins i musaranyes. El seu hàbitat està vinculat als camps de correu amb edificacions aïllades. Antigament aquest ambient corresponia a les masies i camps de conreu associats. Avui dia, tot i que queden poques masies, no és estrany trobar-ne exemplars, vinculats a edificis abandonats, cases velles o enrunades.