Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Avui, 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades

Sant Quirze se suma al patiment i la difícil situació que pateixen els migrants d’arreu del món


Avui, 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades

Sant Quirze se suma avui a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades amb aquesta imatge que acompanya la notícia i que indica la voluntat d’acollir les persones que, arreu del món, han de fugir de casa seva de manera desesperada, cercant refugi. L’àncora ubicada al poliesportiu esdevé avui un símbol de les persones que durant sis dies han navegat sense destí segur pel mar i de tantes altres que s’han trobat en la mateixa situació.
Avui, la Plataforma Benvingudes Refugiades fa públic el manifest que acompanya aquest text, de la Coordinadora Obrim Fronteres, i que durant la jornada es llegirà a Ràdio Sant Quirze, a la Biblioteca Municipal, a La Patronal i a la cooperativa L’Estraperlo.
El manifest afirma que “ni el govern espanyol ni la UE han escoltat  les formidables protestes de la ciutadania que es van expressar a la gegantina manifestació del 18 de febrer de 2017 i que va reunir a Barcelona 160.000 persones amb el lema “Volem Acollir”. Celebrem l’arribada de l’Aquaris a València, i demanem al govern espanyol lideri una nova política d’acollida”. En aquest sentit, també es destaca que “actualment, al món, hi ha 258 milions de persones migrants que fugen de la pobresa, la fam i les desigualtats, de les quals 65,6 milions han estat desplaçades per la força de la violència. D’aquestes, només 22,5 milions han trobat refugi en altres països. Actualment hi ha al món 2,8 milions de sol•licitants d'asil que encara no han rebut resposta i 10 milions de persones apàtrides que viuen repartides a 77 països”.
Finalment, el manifest demana de manera immediata “garantir el dret d’asil a totes les persones que el sol•liciten i exigir vies segures per aquelles persones que fugen de casa seva.