Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Foguera de Sant Joan aplega centenars de veïnes i veïns per celebrar el solstici d'estiu al poble

L'activitat, organitzada pel GIHSQ i l'Ajuntament, va comptar amb la participació dels Diables de Sant Quirze i dels Amics de la Flama del Canigó


La Foguera de Sant Joan aplega centenars de veïnes i veïns per celebrar el solstici d'estiu al poble

La nit del passat dissabte 23 de juny, l’aparcament de terra de la Masia Mas Duran es va convertir un any més en l’escenari de la tradicional foguera de Sant Joan. Centenars de veïns i veïnes es van acostar a la rambla de Lluís Companys per veure com arribava la Flama del Canigó al poble després d’un vistós espectacle pirotècnic dels Diables de Sant Quirze. La flama va arribar fins a un peveter situat davant de la foguera i, des d’allí, el públic que volia podia agafar una petita torxa encesa i portar-la fins l’estructura de fusta que més d’una cinquantena de nenes i nenes havien construït al taller organitzat pel GIHSQ al matí. Una vegada encesa la foguera, el públic assistent va celebrar el solstici d’estiu admirant les flames, llençant petards i ballant al ritme de la música ambient de la revetlla preparada pel GIHSQ.

La Foguera de Sant Joan va estar organitzada pel GIHSQ i l’Ajuntament, amb la col•laboració dels Diables de Sant Quirze i els Amics de la Flama del Canigó.

Podeu veure el reportatge fotogràfic del Sant Joan a Sant Quirze al següent enllaç.

Incidències durant la nit de Sant Joan
L’activitat de la Foguera de Sant Joan es va desenvolupar sense cap incidència. Però durant la nit del 23 de juny, els cossos de seguretat van haver d’actuar per apagar un petit incendi al parc de Can Feliu d’uns 30 m2 provocat per un petard. També va haver-hi incidències en una tapa de registre d’aigua al carrer Nou i danys a una bústia i a un vehicle estacionat al carrer Llaurador. Recordem que nits com la de Sant Joan cal que la diversió no està renyida amb el civisme i que cal respectar i tenir cura de l’entorn.