Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma al Dia per a l’Alliberament LGTBI

La lectura d’un manifest i la col•locació de la bandera irisada a l’Ajuntament donen visibilitat a un municipi divers


Sant Quirze se suma al Dia per a l’Alliberament LGTBI

Els exteriors de l’Espai Maria Mercè Marçal s’han omplert avui de persones que volien commemorar el Dia per a l’Alliberament LGTBI. Diverses persones del municipi han llegit el manifest de la jornada, acompanyades per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora d'Educació, Maria Domingo, qui també ha llegit, i un centenar de persones. El text exigeix, entre moltes reivindicacions, aspectes com “el desplegament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de Lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i evitar-los situacions de discriminació i violència. D’aquesta manera assegurem que arreu del territori català es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat”. 

L’acte s’ha acompanyat a primera hora del matí per la col•locació a la façana de l’Ajuntament de la bandera irisada. A més, s’ha pintat un banc ubicat als exteriors de l’Espai Maria Mercè Marçal amb aquests colors. L’objectiu és continuar visibilitzant que Sant Quirze és un municipi divers.
Durant el dia d’avui podeu recollir la vostra polsera irisada als equipaments o serveis municipals.
La programació amb motiu d’aquesta jornada ja va començar ara fa uns dies. En aquest sentit, el CAP Sant Quirze acull una exposició sobre les persones transsexuals en l’àmbit laboral. Una mostra que aborda com afronten aquesta circumstància en l’entorn de les seves feines. L’exposició es podrà veure en el centre sanitari fins al 6 de juliol. Després d’aquesta data s’ubicarà a la Biblioteca Municipal, a l’Espai Maria-Mercè Marçal i al centre cívic Can Feliu.
D’altra banda, un dels actes centrals va tenir lloc aquest passat 26 de juny. Es tracta de la projecció del documental En Femme, dirigit per Alba Barbé i protagonitzat per la santquirzenca Judith Juanhuix. Trobareu més informació en aquest enllaç.
 
Podeu veure les fotografies de la jornada en aquest enllaç.