Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El programa Som Solidaris de Ràdio Sant Quirze assisteix a la roda de premsa de Proactiva Open Arms

La trobada serveix per denunciar la situació que es viu a la Mediterrània


El programa Som Solidaris de Ràdio Sant Quirze assisteix a la roda de premsa de Proactiva Open Arms

El programa “Som Solidaris”, que condueix Laura Roger a Ràdio Sant Quirze, va assistir ahir a la roda de premsa organitzada per Proactiva Open Arms al Museu Marítim de Barcelona. L’acte va servir per explicar la situació que viuen les organitzacions humanitàries que es dediquen al salvament marítim al Mediterrani. Una roda de premsa que es produeix després de l’arribada al port de Barcelona del vaixell insígnia de l’oenegé Open Arms, que va rescatar 60 persones el passat 30 de juny en aigües internacionals. De fet, hi va intervenir el director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps; el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; la directora de l’Àrea de Sanitat i coordinadora del dispositiu d’arribada de la Delegació del Govern, Carmen Aramburu; i els eurodiputats Miguel Urbán (Podemos GUE/NGL), Ana Miranda (BNG, grup Verds-ALE); Eleonora Forenza (Rifondazione Comunista-Potere al Popolo, GUE/NGL), i Javi López (PSC-PSOE, grup S&D), a més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Segons que va manifestar Òscar Camps, que ja va visitar Sant Quirze per explicar el projecte de l’oenegé i la tasca que desenvolupen fa molts mesos, “arribem contents però disgustats, hem salvat 60 persones però n’hem deixat 340 en aquell mar...(...) Sóc aquí per denunciar que, des de la nostra sortida fins avui hi ha hagut més de 200 morts, no hi ha cap vaixell a la zona, no en deixen sortir i incompleixen tots els Drets Humans”
Després d’atendre als mitjans, Camps va afirmar que aviat tornaran a sortir cap al Mediterrani, “el lloc on hem de ser”.