Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Pressupostos participatius 2018

La ciutadania podrà escollir entre 44 propostes per destinar els 200.000 €


Pressupostos participatius 2018

La Comissió de Garanties ha validat aquest mes de juliol les 44 de les 128 propostes que han superat la fase de valoració tècnica i que es podran votar del 6 al 24 de setembre, per totes les persones empadronades al municipi a data 1 de setembre de 2018 i que tinguin més de 14 anys.

Aquesta tercera edició dels pressupostos participatius ha tornat a tenir una bona resposta ciutadana, amb una gran varietat de propostes, que van des de millores a diferents àmbits dels espais i via pública o de nous equipaments i recursos per realitzar activitats. També han prosperat projectes que se centren en el medi ambient i la mobilitat.
La descripció d’aquestes propostes es podrà consultar a partir del 30 d’agost, tant en alguns espais habilitats a l’aire lliure durant la Festa Major, com virtualment, al web consultes.santquirzevalles.cat, l’espai que l’Ajuntament dedica als processos de participació que actualment estan endegats.
 
Fase de votació
La fase definitiva serà la de la votació. Del 6 al 24 de setembre i amb un simple procediment, els veïns i veïnes podran escollir quina de les propostes creuen que ha de comptar amb el destí dels 200.000 euros que l’Ajuntament s’ha compromès novament a destinar per al projecte dels pressupostos participatius. Els resultats de la votació es donaran a conèixer el dia 2 d’octubre, i s’incorporaran al pressupost de 2019, exercici durant el qual s’hauran d’executar.
 
Propostes finalitzades
El projecte dels pressupostos participatius és un procés que es va iniciar a l’any 2016 i que s’ha consolidat en el marc dels projectes de participació ciutadana. Fins al moment, s’han realitzat la majoria del 2016, excepte la Via Verda que està en fase de licitació i altres en execució. Una de les últimes en materialitzar-se ha estat el parc saludable de la gent gran. 
 
Pel que fa als Pressupostos Participatius de 2017, s’està treballant en els projectes següents: compra d’equipament per a emergències de Protecció Civil; recursos de suport a infants amb TEA; instal•lació de més bancs al municipi; instal•lació d’un parc de cal•listènia a l’aire lliure; ampliació i renovació de la zona de jocs infantils del parc de les Morisques; instal•lació de més pistes esportives per a la pràctica del bàsquet i instal•lació d’un parc infantil a l’entorn de l’escola Lola Anglada.
 
Podeu consultar les propostes que passaran a votació del 6 al 24 de setembre en el document relacionat inferior.