Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Aquest estiu, descobreix el medi amb materials naturals

El servei de Medi Ambient us proposa algunes activitats orientades als infants i relacionades amb l'entorn


Aquest estiu, descobreix el medi amb materials naturals

Allunyar-se de les pantalles i la tecnologia per una estona i parar atenció al nostre entorn, pot esdevenir una activitat molt satisfactòria. Si ensenyem els nostres infants a descobrir el medi i a fer ús del material que ens podem trobar, no només compartirem temps d'oci, sinó que gaudirem de les sorpreses que la natura ens depara. 

Braçalets amb petxines
A les platges sorrenques apareixen restes de la clova que durant anys han protegit petits animals marins com les cloïsses, navalles o petxines. Si en recollim un grapat, a més d’aprendre a diferenciar-les, amb l’ajuda d’un punxó i un adult les podem enfilar en un cordillet i fabricar joies de la natura.
 
Corones i collarets amb plantes enfiladisses
El lligabosc, la vidalba, les borratxes o margarides silvestres ens poden ajudar a fer una corona. Les branques de lligabosc o xuclamel ens servirà per diadema on afegir-hi flors de borratxa.
 
Construcció d’una barqueta amb materials vegetals
Necessitarem un tros d’escorça de pi blanc, o la tija i fulles de canya americana. Si és escorça, amb un ganivet podem modelar-la fins a donar-li la forma de barca. Si és canya americana, agafem les tiges tendres i cordill o jonc per lligar. Podem afegir-hi una fulla d’arbre ben gran com a bandera!
 
Trobareu aquestes i altres propostes a: Natura per a petits i grans. Cubert Edicions. 2015.