Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze lliure de sexisme i LGTBIfòbia

La festa ha de ser cívica, lliure d’actituds discriminatòries i respectuosa amb l’entorn


Sant Quirze lliure de sexisme i LGTBIfòbia

Aquests propers dies festius, de disbauxa i alegria també estan compromesos amb actituds de respecte, vers les persones i l’entorn. Un any més l’Ajuntament ha inclòs en la programació el missatge d’una festa lliure de sexisme i LGTBIfòbia, difonent diversos consells i actuacions a seguir en cas de ser víctima o testimoni d’una agressió sexista. De fet, hi haurà diferents punts violeta al municipi: a l’espai Barraques al parc de la Betzuca, a l’estand de l’Ajuntament ubicat al parc de les Morisques i a l’edifici central de l’Ajuntament a la plaça de la Vila. El personal municipal participant en la festa també està format per poder actuar en cas d’agressió. Si una persona es troba en aquesta situació o n’és testimoni podrà dirigir-se a aquests punts des d’on s’activarà el protocol necessari que l'Ajuntament ja ha treballat des de fa algunes edicions i que actualitza i treballa cada any, tant amb el personal com amb les entitats.

D’altra banda, també s’estan difonent diversos consells per gaudir de la festa al màxim sense efectes secundaris. Missatges com “beu a  poc a poc, no condueixis o la festa és més música i menys alcohol” són alguns dels que es fan arribar mitjançant el programa i altres formats a la població. També es recorda que el nostre jovent és responsabilitat de tots i totes. 
Finalment, l’entorn i el civisme també són clau en el desenvolupament dels actes. Per això, no es podran entrar envasos de vidre en alguns espais; hi haurà contenidors específics i els membres de la Coordinadora de Barraques o personal municipal bescanviaran recipients de vidre per gots.
 
Us recordem que en cas d’emergències, podeu trucar al 112 o bé a la Policia Local al 937216868.
Trobareu més detalls sobre aquesta campanya al blog de Festa Major.