Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Més de 2500 persones omplen els exteriors de Can Feliu per gaudir de gastronomia i música

El pregó i la cultura popular inicien una jornada de divendres molt participativa


Més de 2500 persones omplen els exteriors de Can Feliu per gaudir de gastronomia i música

La plaça de la Vila va acollir ahir el pregó reivindicatiu i crític amb la situació que pateixen les persones refugiades. La Plataforma Benvingudes Refugiades ha estat enguany l'encarregada de pujar al balcó de l'Ajuntament per iniciar la festa de divendres. Centenars de persones van poder escoltar les paraules de l'entitat que reivindicava "ser solidaris ara que som en temps de guerres, de conflictes i de dificultats, de crisis i de competència salvatge... És quan és més necessari resistir(...) renunciar a la nostra humanitat, deixar un vaixell ple de gent a la deriva a ulls dels nostres infants, deixar un grup de nois penjats d'una tanca amb ganivetes, deixar un grup de menors dormint a terra durant dies en el soterrani d'un lloc que es fa dir Ciutat de la Justícia, sempre, sempre, sempre, serà un problema més gran".

La Plataforma, a més de reivindicar la situació de les persones refugiades també va reclamar la llibertat dels presos polítics i el diàleg per resoldre les diferències de forma pacífica, tolerant i conciliadora. Finalment, van incidir en una Festa Major lliure de sexisme i lgtbifòbia, reivindicant la festa i la cultura com a espai per construir millors relacions entre persones. Les integrants de la Plataforma van poder signar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament abans d'iniciar la lectura.

Al pregó, el van seguir els versots i el ball de Diables. La Lucía Chico va ser l'encarregada de pujar al balcó de l'Ajuntament i fer una crítica àgil i viva sobre diversos aspectes de l'actualitat política i social.

 

Una fideuada i concert molt participatius

El vespre va continuar amb la tradicional fideuada popular als exteriors de Can Feliu i a continuació el ball amb Hotel Cochambre. Més de 1500 racions de fideus i gairebé unes 2500 persones es van aplegar en aquest espai per gaudir de la trobada gastronòmica i l'actuació musical. Més de dues hores i mitja de música i èxits de tots els temps van posar-se al públic a la butxaca, molt entregat a la pista de ball.

 

Les Barraques també van protagonitzar la nit d'ahir, amb La 192 al parc de Can Feliu, el grup de versions Banda Biruji i Desídia. Un espai que es anar omplint conforme avançava la nit i on el jovent va poder gaudir de les diferents propostes.

 

Actes institucionals

La tarda va inaugurar-se amb l'exposició "Tornem a ser-hi", que presentaven els santquirzencs Josep Busqueta i Jordi Calvís. Un recorregut pel poble que, com van dir els autors "és de Sant Quirze per a Sant Quirze, recordant diversos espais emblemàtics". L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora de Cultura, Elena Sabater, i diversos regidores/es del consistori van inaugurar la mostra, que es podrà visitar els dies de Festa Major a la Casa de Cultura Vila Puig.

 

Activitats infantils

L'animació infantil no va faltar a la festa d'ahir a la tarda. Jaume Barri i el seu espectacle i, seguidament, "Xiula, donem-li la volta al món", van aplegar famílies disposades a gaudir de la música i una original posada en escena. Una tarda que es va allargar amb el Cercavila infantil de la Colla de Gegants de Sant Quirze.

 

Podeu consultar la programació detallada al blog de Festa Major.

Veureu les fotografies al flickr de l'Ajuntament, i el vídeo de la jornada al canal de Youtube.