Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Més de 3000 alumnes comencen el nou curs a Sant Quirze

Avui han obert les portes les escoles, preparades per als nous projectes educatius


Més de 3000 alumnes comencen el nou curs a Sant Quirze

Avui, 12 de setembre, 3.312 alumnes de primària han iniciat el nou curs escolar al poble. Una xifra a la qual s’hi han de sumar els 1.024 alumnes dels instituts que s'incorporaran al llarg d'aquesta setmana. 

El nou curs comença també amb la continuïtat de diversos projectes educatius i l’inici de nous. D’una banda, ja ha finalitzat la primera part del Pla Educatiu Local. S’ha fet la diagnosi i durant 2019 s’iniciarà el Pla d’acció.
D’altra banda, cal remarcar que durant el mes de juliol Sant Quirze s’ha integrat en els projectes que impulsen l’aliança Educació 360, liderats per la Diputació de Barcelona, la Federació de moviments de renovació pedagògica i la Fundació Jaume Bofill. Aquesta adhesió possibilitarà assolir nous reptes educatius centrats a oferir més qualitats pedagògiques. Es tracta de donar una perspectiva global de l’educació que tingui en compte que s’aprèn i s’educa arreu.
Finalment, es proposa l’elaboració d’un reglament per posar  en marxa el Programa Patis Escolars Oberts que possibilitarà l’obertura dels patis de centres escolars públics com a espais educatius de trobada i dinamització educativa del municipi, amb la voluntat d’esdevenir d’ús públic per als infants, joves i famílies, fora de l’horari escolar, en cap de setmana i períodes de vacances escolars.