Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Més de 50 propostes culturals per la nova temporada

Ovidi 4, Núria Graham o Santi Carulla, entre les propostes


Més de 50 propostes culturals per la nova temporada

Sant Quirze del Vallès arrenca el proper 29 de setembre la nova temporada d’activitats culturals perquè la ciutadania gaudeixi de propostes atractives al poble durant el cap de setmana. Espectacles diversos, música, teatre i cinema ompliran l’agenda cultural local. Es tracta d’una programació variada, dirigida a diferents públics i elaborada coordinadament entre les entitats del municipi i el propi Ajuntament  i que la podreu consultar en la nova edició de la revista Trimestral que arribarà properament a tots els domicilis de Sant Quirze. Podeu aconseguir-la en format digital al següent enllaç.

Arts Escèniques
Un dels plats forts de la programació arriba el 5 d’octubre, quan tindrà lloc el reivindicatiu i multidisciplinari “Ovidi 4:cuidem-nos”, un viatge per la vida del cantautor Ovidi Montllor ple de paral•lelismes amb la situació actual del país. L’espectacle anirà a càrrec del poeta David Caño, el músic valencià Borja Penalba, la cantant valenciana Mireia Vives i l'activista i periodista David Fernàndez, també conegut per haver estat diputat per la CUP. El 16 de novembre arriba una de les propostes més interessants de l’escena catalana, “El metge de Lampedusa”, en què l’actor Xicu Masó dóna vida al personatge Pietro Bartolo, un doctor que porta una vida dedicada a l'atenció dels exiliats que, des de les costes africanes, naveguen fins a l'illa de Lampeduda. Ell és el metge que els acull i cuida i també l'home que escolta les seves històries de misèria, persecució i por.
Altres propostes teatrals arriben de la mà de l’Espai d’Arts Escèniques de Sant Quirze, amb un espectacle del veterà Mag Selvin (27/9) i l’interessant monòleg “Autèntica” (27/10), de Nur Aiza. Som Qui Som Teatre tornarà a representar la seva primera producció “Fi del Conte” (10/11) i l’Ateneu del Món ens porta una versió de “L’Avar” de Moliére a càrrec de El Ciervo Teatre (23/11).

Música
La vigatana Núria Graham obrirà el 6 d’octubre el cicle de concerts presentant el seu darrer treball “Does it ring a bell?” després d’haver actuat en els festivals nacionals i internacionals més prestigiosos coronant-la com una de les grans veus de l’indie català. El pop acústic i íntim d’Intana arribarà a la Patronal el 20 d’octubre després d’haver estat una de les formacions revelació de la temporada. Els Amics de la Música han apostat enguany per les actuacions en directe. L’entitat organitza els concerts del Duo Goodman Gambacciani (7/10), del prestigiós Cor infantil Amics de la Unió (1/12) i de la formació local Bella Quirze Band (16/12) en un concert en benefici de la Marató de TV3. Al Celler de Can Barra oferiran dues cites més, una amb els sons afroamericans de Wax & Boogie (17/11) i l’altra, amb el mític cantant dels Mustang, Santi Carulla (24/11). L’entitat també ultima l’edició d’enguany del Premi Musical Josep Brossa (11/11) amb la col·laboració de la Societat Coral Il·lustració Artística.

Teatre Familiar
L’Agrupació Rialles Sant Quirze s’encarregarà de la programació de teatre familiar. El peix d’or (21/10), Hannah dels tres països (18/11) o Moments màgics (2/12) són les opcions per gaudir en família, que també podrà gaudir de la representació organitzada per l’Ateneu del Món “Hi havia una vegada” (30/09), un musical amb actors i actrius juvenils de 10 a 17 anys. Rialles Sant Quirze també està preparant la segona edició de "Els Pastorets" infantils. Si voleu participar a l'obra, escriviu a pastoretssantquirze@gmail.com. L’Hora del Conte a la Biblioteca arrencarà amb Contes al Cabàs (5/10) i Contes clàssics d’arreu d’Europa (19/10).

Cinema
L’aclamada Wonder (19/10) i el documental sobre la fibromiàlgia Consulta 32 (18/10), dins la Mostra de Films de Dones, són, juntament amb la producció palestina Omar (9/11), les tres cintes de les que es podrà gaudir aquest trimestre.

Entrades
Les entrades es poden adquirir a http://entrades.santquirzevalles.cat. La majoria dels espectacles tindran lloc a la Sala Josep Brossa de la Patronal, excepte les actuacions de Wax & Boogie i Santi Carulla, que tindran lloc al Celler de Can Barra.