Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

El període de caça començarà el proper 14 d’octubre i s’allargarà fins al febrer

L’activitat s’ha de realitzar respectant les zones de seguretat tal i com estableix la normativa


El període de caça començarà el proper 14 d’octubre i s’allargarà fins al febrer

Durant els mesos de tardor i hivern ens trobem en període de caça a l’àrea de caça autoritzada a Sant Quirze del Vallès, amb matrícula B-10248, que està situada al terreny forestal de la serra de Galliners. Des del 14 d’octubre de 2018 fins al 3 de febrer de 2019 la Generalitat de Catalunya autoritza l’activitat de caça tots els dijous, diumenges i festius en horari comprès entre una hora abans de la sortida del Sol i una hora després de la posta. El vedat està gestionat per la Societat de Caçadors de Sant Quirze del Vallès i només hi poden participar les persones que en són membres.

Recordem que la normativa de caça (Llei 1/1970 i Decret 506/1971) estableix que aquesta activitat s’ha de realitzar respectant les zones de seguretat, com són els nuclis urbans ampliats en una franja de 100 metres en totes direccions i els camins i la franja de 25 metres a banda i banda. En aquestes zones de seguretat no s’hi poden utilitzar armes ni disparar en la seva direcció.

L’inici de la temporada de caça coincideix amb la finalització de l’època de cria de la fauna. Com que hi ha més quantitat d’animals, s’autoritza a caçar un nombre determinat d’exemplars d’una llista d’espècies, anomenades cinegètiques, que està prohibit excedir, de forma que es garanteixi la sostenibilitat del medi natural.

Podeu consultar la disposició sobre caça en aquest enllaç.