Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Comencen els actes commemoratius de l'1 d'Octubre a Sant Quirze del Vallès

Un concert, la conferència de Jon Iñarritu i la marxa i el sopar de germanor són els actes destacats d'aquesta setmana


Comencen els actes commemoratius de l'1 d'Octubre a Sant Quirze del Vallès

Aquest dijous 27 de setmbre comença la programació de les activitats commemoratives de l'1 d'Octubre a Sant Quirze del Vallès. A les 22 hores tindrà lloc un concert a l'Estraperlo, al carrer Pintor Vila-Puig, amb Ars Moris i DJ Milú. També a l'Estraperlo es podrà visitar una exposició de fotografies sobre l'1 d'Octubre realitzades per Josep Busqueta. Els actes continuaran divendres 28 de setembre, a les 19.30 hores, quan la Sala Josep Brossa de la Patronal acollirà una conferència del senador Jon Iñarritu, polític basc d'Euskal Herria Bildu.

Marxa i sopar popular
Diumenge 30 de setembre s'ha convocat una marxa a les 19 hores al carrer U d'Octubre. Les persones assistents pujaran pel carrer de Barcelona fins a arribar davant de la Patronal i reproduir la imatge del passat 1 d'octubre de 2017 en què centenars de veïns i veïnes van ocupar el carrer. Posteriorment, la gent que ho desitgi es pot desplaçar a la plaça de la Vila amb menjar i beguda per compartir un sopar de germanor. I  per dilluns 1 d'octubre hi ha convocada una concentració a les 9 hores a la plaça de la Vila per commemorar l'1 d'Octubre de 2017. Allí s'hi llegirà el manifest de la jornada. El CDR Sant Quirze animen a participar en la manifestació que tindrà lloc a Barcelona a les 18.30 hores.

Altres activitats
Dimecres 3 d'octubre, a les 20 hores començarà a l'Estraperlo l'activitat "Trivial de l'1-O". El dissabte 6 tindrà lloc al Casal d'Avis un taller de resistència no violenta a partir de les 10 hores. La Biblioteca acollirà el dimecres 10 d'octubre la presentació del llibre "Operació Urnes" a partir de les 19 hores i, una hora més tard, l'Estraperlo acollirà una lectura de poemes a càrrec de Josep Pedrals. Finalment, el diumenge 21 d'octubre, a la plaça d'Anselm Clavé es realitzarà un gran llaç groc humà a les 13 hores.

Ovidi 4
El divendres 5 d'octubre, la Sala Josep Brossa de la Patronal acollirà, a partir de les 20.30 hores, la representació d'Ovidi 4. Es tracta d'una proposta multidisciplinar que ret homenatge al desaparegut cantautor Ovidi Montllor i Mengual. Els protagonistes d'aquest homenatge són el mestre i poeta olotí David Caño, el músic valencià Borja Penalba a la guitarra –conegut per la multiplicitat de registres i per haver tocat amb Lluís Llach, Feliu Ventura o Maria del Mar Bonet–, la cantant valenciana Mireia Vives i l'activista i periodista David Fernàndez també conegut per haver estat diputat per la CUP.

L'espectacle recorre diversos moments de la vida compromesa del cantautor alcoià i els enllaça amb l'actualitat amb el lema #cuidemnos: "Sempre contra les cordes. Resistint, insistint i persistint: foradant la roca, ampliant el camp de batalla i desobeint l’absurd. No ens seguiu, anem perduts".

Les entrades tenen un preu de 8€ i de 6,40€ per a les persones menors de 25 anys, en situació d'atur i pensionistes i es poden adquirir anticipadament a http://entrades.santquirzevalles.cat.