Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Com afrontar les intoleràncies i les al·lèrgies amb una dieta equilibrada

La xerrada de la nutricionista Anna Gispert va reunir ahir moltes persones interessades en una alimentació saludable


Com afrontar les intoleràncies i les al·lèrgies amb una dieta equilibrada

L’alimentació en casos d’al•lèrgies i intoleràncies va centrar ahir la xerrada que va impartir la dietista i nutricionista Anna Gispert, emmarcada en el cicle d’Alimentació Saludable. 

La sala d’actes de la Biblioteca es va omplir de persones interessades a informar-se sobre les diferències entre al•lèrgies, intoleràncies i sensibilitats alimentàries. La nutricionista també va enfocar la seva xerrada en els mecanismes que produeixen les intoleràncies i en com es poden complementar les dietes en aquests casos perquè siguin equilibrades i comptin amb tots els nutrients. La intolerància a la lactosa, la fructosa, el sorbitol i el gluten van centrar bona part de la conferència. A més, es van indicar alternatives per fer més senzill el dia a dia d’aquestes persones i d’alguns aspectes pràctics com la compra, saber llegir les etiquetes dels productes, la planificació i altres factors.
 
L’epidèmia alimentària del segle XXI
Al llarg de l’última dècada, l’augment de persones amb algun tipus d’intolerància ha estat desproporcionat. Segons Oriol Sans, fundador d’ADILAC, Asociació d’intolerants a la lactosa Espanya: “els intolerants, com per exemple a la lactosa, sempre han existit, el que ha passat és que s’han produït millores en els sistemes de diagnòstic i s’ha convertit en un tema social. Els mitjans de comunicació cada vegada en parlen més i cada cop es fan més treballs sobre aquesta problemàtica”.
S’estima que, a Espanya, hi ha unes 450.000 persones intolerants al gluten, el que equival a un 1% de la població. Tot i això, la FACE, Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya , calcula que el 75% dels pacients encara estan sense diagnosticar.