Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'activitat "Canvi de marxa" consciencia el jovent sobre la responsabilitat al volant

Testimonis reals i professionals de seguretat vial i salut intervenen en una representació que reflexiona sobre determinades conductes a la carretera


L'activitat "Canvi de marxa" consciencia el jovent sobre la responsabilitat al volant

Més de 300 alumnes dels instituts de Sant Quirze han assistit avui a l’activitat “Canvi de marxa”, impulsada per la fundació privada Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col•laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Sant Quirze. L’objectiu de la iniciativa, que s’ha desenvolupat a l’Auditori Municipal de Terrassa, és conscienciar el jovent d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, el tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, Albert Falgueras, a més de representants de la fundació i comandaments de la Policia Local del municipi.
L’activitat ha consistit en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra per explicar-li la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més inmediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.