Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Actuacions forestals de prevenció d'incendis i protecció del medi natural

L'Ajuntament i l'ADF estan desenvolupant diversos treballs als boscos i zones verdes


Actuacions forestals de prevenció d'incendis i protecció del medi natural

L'Ajuntament i l'ADF Sant Quirze del Vallès estan executant diversos treballs de gestió dels boscos adreçats a protegir els nuclis urbans dels incendis forestals i també preservar la serra de Galliners.

 
Franges de protecció 
Durant els mesos de juliol i agost l'Ajuntament ha executat la desbrossada de les franges perimetrals de protecció contra incendis forestals dels sectors urbans de Can Pallars, Can Llobateres, Sant Quirze Parc, Vallsuau i Les Fonts.
Els treballs, que han tractat 7 hectàrees, han estat realitzats per l’empresa Foresab Companyia Forestal de Sabadell, S.L. per un import d’11.394,27€ i compten amb l’ajut econòmic de la Direcció General d’Ecosistemes forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya per valor de 5.814,00 €.
Cal remarcar que les franges de protecció perimetral han de complir diversos requisits, com tenir una amplada de 25 metres des de la façana de les edificacions que toquen zona forestal; els peus dels arbres han de quedar espaiats i podats amb una separació mínima de sis metres; els arbusts han de quedar aïllats a 3 metres un dels altres i cal seleccionar la vegetació prioritzant espècies poc inflamables.
 
Línia de defensa forestal  
D'altra banda, l’ADF de Sant Quirze està realitzant els treballs d'obertura de la línia de defensa del camí del Pujol Blanc a les Fonts, per un pressupost de 28.200,00 €, subvencionats íntegrament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
La línia de defensa té una superfície de 12 hectàrees, és similar a una franja de protecció però se situa al llarg d'un camí forestal, conserva una densitat de vegetació més elevada i ha de tenir una amplada total de 60 metres, distribuïts equitativament des del centre del camí.