Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Compromís amb la República catalana

Amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre l’Alcaldessa va llegir ahir al ple un manifest


Compromís amb la República catalana

L’inici de la sessió ordinària del ple d’ahir va estar precedit per la lectura del “Republiquem”. Es tracta d’un compromís que manifesten els alcaldes/es i regidors/es catalans en referència als fets ocorreguts l’1 d’octubre. En aquest sentit, l’Alcaldessa va manifestar que “volem mostrar un compromís amb Catalunya, amb la nostra història, la llengua, la cultura, els símbols i els valors que ens representen”. També va fer referència al municipalisme, afegint que “el promourem com a fórmula de progrés, de creixement i de desenvolupament com a país”. En la mateixa línia, el manifest parla del compromís democràtic per treballar amb equitat i justícia per tots els catalans i catalanes, des del diàleg doncs “des del món local fem arribar el compromís per una solució pacífica que busqui l’acord (…) vetllem pel compliment de les llibertats individuals i els drets fonamentals”.

Finalment, el text remarca que “un any després, volem mostrar sense matisos el compromís amb totes les persones que van facilitar i defensar el Referèndum (…) un referèndum que és viu i treballarem per materialitzar la creació de la República Catalana”.
L’alcaldessa va acabar recordant “els nostres presos polítics i exiliats: el seu sacrifici no serà en va, sinó que serà un sacrifici del qual naixerà la República Catalana. L’1 d’octubre de 2017 es va votar sense matisos per la República Catalana. Un any després, nosaltres, alcaldes i alcaldesses catalans, ens comprometem a fer-la créixer una mica més cada dia”.