Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concentracions en commemoració de l'1 d'Octubre

Diferents actes recorden avui com es va viure ara fa un any aquesta jornada al municipi


Concentracions en commemoració de l'1 d'Octubre

Les concentracions han estat les protagonistes de la jornada d’avui a Sant Quirze, per commemorar el primer aniversari de l’1 d’Octubre. A les 9 del matí la plaça de la Vila ha acollit la lectura del manifest Republiquem, per part de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori. El text remarca que “un any després, volem mostrar sense matisos el compromís amb totes les persones que van facilitar i defensar el Referèndum (…) un Referèndum que és viu i treballarem per materialitzar la creació de la República Catalana”.

L’alcaldessa ha acabat recordant “els nostres presos polítics i exiliats: el seu sacrifici no serà en va, sinó que serà un sacrifici del qual naixerà la República Catalana. L’1 d’octubre de 2017 es va votar sense matisos per la República Catalana. Un any després, nosaltres, alcaldes i alcaldesses catalans, ens comprometem a fer-la créixer una mica més cada dia”.
 
A les 12 del migdia s’ha tornat a convocar una concentració al Casal d’Avis, un dels col•legis electorals oberts durant el Referèndum. El motiu de la trobada ha estat recordar el desenvolupament de la jornada i també experiències personals de les diferents persones participants. De fet, avui, santquirzencs i santquirzenques han intervingut recordant com van viure aquell dia. Novament, l’Alcaldessa ha insistit en què “no cal recuperar l’esperit de l’1 d’Octubre perquè no s’ha perdut mai” i ha aprofitat per remmemorar aquella jornada tan intensa. Finalment, el Cant dels Segadors ha servit per cloure l’acte.
 
Altres actes commemoratius
Ja dijous va començar la programació commemorativa amb un concert a l’Estraperlo, amb Ars Moris i DJ Milú. També es va poder visitar una exposició de fotografies que recullen la jornada i que va fer el santquirzenc Josep Busqueta. Els actes van continuar divendres amb una conferència a càrrec del senador Jon Iñarritu, polític basc d’Euskal Herria Bildu, a la Patronal.
Ahir diumenge va tenir lloc una marxa des del carrer Barcelona, fins arribar davant de la Patronal i ocupar el carrer com es va fer l’any passat.  A continuació, hi va haver sopar de germanor a la plaça de la Vila.
 
Podeu veure les fotografies dels actes commemoratius en aquest enllaç.