Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Presentació pública del Cafè Sant Quirze

La iniciativa té com a objectiu distribuir un producte de comerç just a la ciutat amb la imatge i nom de Sant Quirze.


Presentació pública del Cafè Sant Quirze

L’Associació de Comerciants va organitzar el passat dissabte 27 de març l’acte de presentació pública del Cafè Sant Quirze. L’acte va ser presidit pel regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Quirze, José Luis Sagredo, el president de l’Associació de Comerciants, Francesc Figuerola, i membres d’Alternativa 3. El Cafè Sant Quirze és una iniciativa de l’Ajuntament patrocinada per la Diputació de Barcelona que té com a objectiu distribuir un producte de comerç just a la ciutat amb la imatge i nom de Sant Quirze. En aquest cas és el Cafè, un producte molt habitual en els països del tercer món i que sovint les multinacionals compren per sota del seu preu just.

El Cafè Sant Quirze té la garantia de ser un cafè amb un preu just. Per la seva producció s’han emprat mitjans que no malmeten el medi ambient i els cultivadors cobren igual siguin homes o dones, per tant també promou la igualtat de gènere.

Una altra garantia del Cafè Sant Quirze és que mai estarà cultivat per menors d’edat i per tant, està lliure d’explotació infantil.

Fins ara, tres altres ciutats com Badalona, Terrassa o Manresa ja disposen d’aquest Cafè, tot i que serà Sant Quirze la ciutat més petita a endegar aquesta iniciativa.

La iniciativa té interès també perquè ha estat participativa, és a dir, els mateixos veïns i veïnes de Sant Quirze van poder triar quin gust i quina imatge havia de tenir aquest cafè en un dels estands de la Festa del Comerç Just, englobada en la Mostra de Comerç. La masia Can Feliu va ser la imatge triada per il·lustrar l’embolcall del cafè.

La presentació d’aquest passat dissabte, que es va dur a terme a les 12:00 al Parc de les Morisques, va significar el tret de sortida per tal que els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze puguin comprar des de ja mateix el cafè Sant Quirze en un seguit de comerços del municipi, on es pot trobar cafè mòlt i cafè descafeïnat. A més a més s’està estudiant la possibilitat d’elaborar aquest cafè en càpsules i, d’altra banda, comercialitzar-lo en paquets grans per la restauració.