Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Fem salut. Gràcies per no fumar

El CAP Sant Quirze se suma a la campanya que aposta per no fumar als exteriors dels centres sanitaris


Fem salut. Gràcies per no fumar

El CAP Sant Quirze forma part de la campanya “Fem salut. Gràcies per no fumar” que s’han posat en marxa a tots els centres d’atenció primària. La iniciativa sorgeix de l’Agència de Salut Pública i proposa que els accessos dels CAP siguin també espais sense fum. D’aquesta manera es vol reforçar el paper i el compromís amb el control del tabaquisme que tenen els centres sanitaris.

Per fer-ho possible l’Agència de Salut Pública ha distribuït un conjunt de materials per a la senyalització de les entrades (portes, paviment i escales) amb el missatge “Fem salut, gràcies per no fumar” que s’anirà col•locant de forma progressiva. La campanya va acompanyada d’una difusió a les xarxes socials d’imatges i noticies al voltant d’aquesta iniciativa  amb l’etiqueta #GràciesperNoFumar .
 
El consum de tabac és un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers. Aquesta campanya es suma a les iniciatives dutes a terme per diversos ens sanitaris i ajuntaments amb les que es vol sensibilitzar la comunitat per tal que no es fumi als exteriors d’escoles, equipaments esportius i altres centres d’atenció al públic.