Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Ruta literària pels carrers de Sant Quirze

Inici dels cursos de català


Ruta literària pels carrers de Sant Quirze

El dia 1 d’octubre els alumnes del taller de literatura van fer una ruta literària per uns quants carrers de Sant Quirze del Vallès. El nomenclàtor d’una població ofereix una visió ciutadana, cultural i històrica del país. Durant la ruta es van llegir textos de diferents autors catalans.

La ruta va començar al carrer de la Moreneta, on es va llegir un fragment del Virolai amb lletra de Jacint Verdaguer. Després va continuar pels carrers següents: Mercè Rodoreda, U d’Octubre –amb la lectura del poema “Pors” de Roc Casagran-, Montserrat Roig, av. dels Països Catalans –amb la lectura del conte “En un temps llunyà” de Quim Monzó-, pg. de Lluís Companys, M. Aurèlia Capmany, Josep Carner, Clementina Arderiu i Joan Oliver, on va finalitzar amb un text irònic de l’estada a la presó Model del poeta sabadellenc.
 
Inici dels cursos
El dia 24 de setembre va començar el taller de literatura organitzat per l’Oficina de Català al Centre Cívic Can Feliu. Un total de 17 alumnes segueixen aquest curs, que permet conèixer diferents autors catalans dels segles XIX i XX i comentar alguns fragments de la seva obra. 
També van començar els cursos semipresencials dels nivells bàsic, elemental, intermedi i de suficiència, per tal d’estudiar català a l’hora que els vagi millor. Aquesta modalitat, que implica treballar a la plataforma virtual Parla.cat (www.parla.cat) i assistir a dues sessions presencials per treballar l’expressió oral, és seguida per 15 alumnes del nostre municipi.
 
Propera matrícula
Els dies 12, 13 i 14 de desembre es farà la matrícula per als cursos que començaran al desembre.