Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'Ajuntament de Sant Quirze presenta el Pla Educatiu Local

El document, realtizat amb el suport de la Diputació de Barcelona, fixa les bases de com ha d'evolucionar el municipi en l'àmbit educatiu i des d'una perspectiva integradora


 L'Ajuntament de Sant Quirze presenta el Pla Educatiu Local

Representants dels grups municipals, del Consell Escolar Municipal i entitats van participar ahir de la presentació del Pla Educatiu Local. El Pla Educatiu Local és un instrument de política pública amb un objectiu doble. D’una banda, descriu i analitza la situació socioeducativa del municipi i defineix els principals elements que conformen l’estat de la qüestió en relació a la planificació, la gestió i l’acció educatives des de la perspectiva municipal. I en segon lloc, proposa els eixos d’un pla de treball d’acció socioeducatiu per al conjunt de la vila i definir els objectius i línies d’actuació prioritàries tenint en compte lessingularitats municipi.
Educació 360
La visió integral de l'educació és un dels principis educatius en els que es basa aquest document, entenent l'educació com un fet integrador i transversal i partint de la màxima que tothom és agent educador, d'una manera o d'una altra.
4 etapes educatives
El document s'articula en 4 etapes educatives, la petita infància, la infància i adolescència, la joventut, i l'etapa adulta i gent gran. Des d'aquesta perspectiva, el Pla descriu tota una sèrie de propostes que, després, s'hauran de desenvolupar en un Pla d'Acció.
En l'àmbit de la petita infància, el treball proposa ampliar i adequar espais per aquest col·lectiu, reforçar el treball en xarxa i potenciar el suport a les famílies en la criança. Pel que fa a la infància-adolescència, es destaca la necessitat de coordinar les activitats dins i fora de l'escola per aconseguir una educació integral, reduir l'absentisme i el nombre d'infants en risc d'exclusió social. Pel que fa al jovent, el Pla Educatiu insiteix en millorar l'oferta formativa post-obligatòria i les especialitats de batxillerat o les oportunitats educatives dels joves sense titulació. També en aquest àmbit fa referència a la necessitat de promocionar l'educació per la salut en aquesta franja d'edat.
Pel que fa a l'edat adulta i la gent gran, el Pla destaca la importància dels projectes intergeneneracionals, o el tractament dels valors en l'àmbit esportiu, entre molts d'altres.
El document es sotmetrà aviat a aprovació plenària i, a continuació, es preveu iniciar el Pla d'Acció per fer-lo possible.
La presentació va cloure amb una xerrada sobre l'educació 360 a càrrec del director de l'Aliança per l'Educació a Temps Complet, Carles Barba.