Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Les claus alimentàries per a un envelliment saludable

La darrera xerrada del cicle d’alimentació aborda aspectes com la síndrome metabòlica i les seves conseqüències


Les claus alimentàries per a un envelliment saludable

La dietista i nutricionista Anna Gispert va omplir ahir la biblioteca municipal per abordar un tema de gran interès: les claus alimentàries per a un envelliment saludable. La xerrada va servir per parlar d’aspectes que millorin la salut i, molt especialment, la qualitat de vida a certa edat. Per aquest motiu, es va tractar el que es coneix com a síndrome metabòlica.

Tinc síndrome metabòlica?
Si acumulem greix a la panxa, les darreres analítiques de sang no han sortit gaire bé, tenim la pressió arterial alta.... són avisos del cos que ens indiquen que el metabolisme pot estar alterat. Una persona presenta SM si compleix tres o més dels criteris següents: obesitat central, triglicèrids elevats en sang, colesterol HDL reduït, pressió elevada i nivells de glucosa alts. Davant de tot això, segons indicava ahir Gispert, cal perdre pes seguint unes pautes determinades. A més, l’estrès no ajuda així com tampoc la poca mobilitat i la vida sedentària.
Les persones assistents van poder consultar els seus dubtes i conèixer en profunditat com afrontar aquestes situacions importants per a la salut.