Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze inicia aquest cap de setmana la celebració de la Castanyada

El corraló diabòlic dels Diables de Sant Quirze i el taller per aprendre a torrar castanyes del GIHSQ són les propostes destacades


Sant Quirze inicia aquest cap de setmana la celebració de la Castanyada

Sant Quirze inicia la celebració de la Castanyada aquest cap de setmana. Concretament, dissabte 27 d’octubre, l’Esplai La Flama organitza una festa a la Masia Can Feliu amb les famílies i els infants que ho desitgin on no faltaran castanyes, moniatos i altres productes de tardor. Dissabte a la tarda, també el Casal d’Avis acollirà una celebració amb música, panellets i castanyes.

Corraló Diabòlic i taller familiar per aprendre a torrar castanyes
Les activitats continuaran el dimecres 31 d’octubre a les porxades de la Masia Can Feliu, quan els Diables de Sant Quirze organitzaran de 18 a 23 hores el seu tradicional Corraló Diabòlic. El donatiu per gaudir dels ensurts dels diables del poble és de 2,5€. D’altra banda, el Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze realitzarà un any més el seu taller per aprendre a torrar castanyes i moniatos tal i com ho feien els nostres avis i àvies (fotografia). Es tracta d’una iniciativa gratuïta adreçada a nens i nenes que tindrà lloc el dijous 1 de novembre, d’11 a 13 hores, a la rambla de Lluís Companys.

Tallers de maquillatge i de panellets halloweenencs al Canya Jove
El servei de Joventut de l'Ajuntament organitza diverses inciatives per fusionar la Castanyada amb el Halloween. És el cas del taller de panellets halloweenencs, que es durà a terme el dimarts 30 d'octubre a l'Espai Canya Jove, ubicat a la Masia Can Feliu, a partir de les 17 hores. Els i les participants aprendran a elaborar els tradicionals panellets amb formes de la festa de Halloween. Per altra banda, l'Espai Canya Jove també acollirà el dimecres 31, a partir de les 16 hores, un taller per ensenyar als i les joves a maquillar-se com les Catrines Mexicanes, associades a la celebració de la nit dels difunts del país llatinoamericà. Aquest taller també tindrà lloc el dilluns 29 d'octubre al Centre Cívic Torre Julià de Les Fonts a partir de les 17 hores.
 
Parades de venda de Castanyes
Algunes escoles del municipi celebraran a les seves instal•lacions la festa de la Castanyada el dimecres 31. Abans, però, a partir d’aquest diumenge 28 d’octubre trobareu a la rambla de Lluís Companys la parada de venda de castanyes de l’AMPA Purificació Salas. El dimecres 31 es sumaran el Club de Rugby, l’Esplai La Flama i Casal Sant Quirze amb les seves respectives parades. Tota una sèrie de propostes perquè els santquirzencs i les santquirzenques gaudeixin de la tradicional castanyada al poble.