Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

El municipi comença a celebrar la Castanyada aquests propers dies


El cap de setmana a SQV

La baixada de temperatures coincidirà amb l’inici de les activitats en relació a la Castanyada. Propostes per als infants i els joves, que se sumen a altres relacionades amb la música, la natura i l’entorn.

 
Escultures mòbils 
 
Els nens i nenes de 6 a 11 anys tenen una cita avui a la sala d’actes de la Biblioteca. Es tracta de jocs d’equilibri amb Alexander Calder. Una forma de gaudir de la vessant més creativa de cadascú i apropar-se a l’art a través del joc i l’experimentació.
El preu és de 2 € en concepte de material. Més informació, aquí.
 
Comencem a celebrar la Castanyada!
 
Sant Quirze inicia la celebració de la Castanyada aquest cap de setmana. Concretament, dissabte 27 d’octubre, l’Esplai La Flama organitza una festa a la Masia Can Feliu amb les famílies i els infants que ho desitgin on no faltaran castanyes, moniatos i altres productes de tardor. Dissabte a la tarda, també el Casal d’Avis acollirà una celebració amb música, panellets i castanyes.
 
Corraló Diabòlic i taller familiar 
 
Les activitats continuaran el dimecres 31 d’octubre a les porxades de la Masia Can Feliu, quan els Diables de Sant Quirze organitzaran de 18 a 23 hores el seu tradicional Corraló Diabòlic. El donatiu per gaudir dels ensurts dels diables del poble és de 2,5€. D’altra banda, el Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze realitzarà un any més el seu taller per aprendre a torrar castanyes i moniatos tal i com ho feien els nostres avis i àvies (fotografia). Es tracta d’una iniciativa gratuïta adreçada a nens i nenes que tindrà lloc el dijous 1 de novembre, d’11 a 13 hores, a la rambla de Lluís Companys.
 
Tallers de maquillatge i de panellets halloweenencs al Canya Jove
 
El servei de Joventut de l'Ajuntament organitza diverses iniciatives per fusionar la Castanyada amb el Halloween. És el cas del taller de panellets halloweenencs, que es durà a terme el dimarts 30 d'octubre a l'Espai Canya Jove, ubicat a la Masia Can Feliu, a partir de les 17 hores. Els i les participants aprendran a elaborar els tradicionals panellets amb formes de la festa de Halloween. Per altra banda, l'Espai Canya Jove també acollirà el dimecres 31, a partir de les 16 hores, un taller per ensenyar als i les joves a maquillar-se com les Catrines Mexicanes, associades a la celebració de la nit dels difunts del país llatinoamericà. Aquest taller també tindrà lloc el dilluns 29 d'octubre al Centre Cívic Torre Julià de Les Fonts a partir de les 17 hores.
 
Parades de venda de Castanyes
 
Algunes escoles del municipi celebraran a les seves instal•lacions la festa de la Castanyada el dimecres 31. Abans, però, a partir d’aquest diumenge 28 d’octubre trobareu a la rambla de Lluís Companys la parada de venda de castanyes de l’AMPA Purificació Salas. El dimecres 31 es sumaran el Club de Rugby, l’Esplai La Flama i Casal Sant Quirze amb les seves respectives parades. Tota una sèrie de propostes perquè els santquirzencs i les santquirzenques gaudeixin de la tradicional castanyada al poble.
 
 
Open Cup Vallès 
L’entitat la Caverna del Joc organitza la primera edició de la Vallès Open Cup; un torneig obert a tothom per declarar el millor jugador de Magic del Vallès. Serà dissabte 27, de 10 a 22 hores. Més informació, aquí.
 
  
"L'autèntica" arriba a la Patronal
 
Aquest dissabte 27 d’octubre, l’Espai d’Arts Escèniques organitza la representació de“L’autèntica”, una innovadora peça de teatre per a una sola actriu. Maricarmen, el personatge interpretat per Nur Aiza, ha pres una important decisió, però diverses trucades la faran reflexionar i enfrontar-se al seu present i passat, per poder decidir el seu futur.
 
L’espectacle començarà a les 20.30 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Més informació, aquí. 
 
Ballada Solidària de Country
 
Les entitats Acció Solidària del Vallès i Cooperación y  Ayuda ens ofereixen aquesta activitat inclosa al Pla de Sensibilització, amb l'objectiu de recaptar fons per al seu projecte solidari.
Si voleu passar una bona estona, acosteu-vos a Can Barra diumenge a partir de les 11 hores. 
 
 
Raid d'aventura Peus de Gat
 
El matí de diumenge també podeu optar per un Raid d’Aventura amb els Peus de Gat, del Club Excursionista Sant Quirze del Vallès. Joves, nens i nenes de 4 a 17 anys  Es tracta d’una matinal esportiva d’introducció a l’slack line, circuit BTB, kayak, tirolina, orientació, pont nepalí i tir amb arc. Més informació a peusdegat.muntanya@gmail.com
 
  
I recordeu...
Canvi d’horari!
 
La nit de dissabte a diumenge s’acaba l’horari d’estiu i comença el d’hivern: a les 3 de la matinada seran les 2! 
 
Més informació, a l'agenda municipal.