Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Algunes palmeres rebran dimecres un tractament preventiu contra l'eruga barrinadora

L'Ajuntament ha decidit actuar-hi davant la constatació d'atacs d'aquest insecte en alguns peus


Algunes palmeres rebran dimecres un tractament preventiu contra l'eruga barrinadora

Demà dimecres, 31 de novembre, es realitzarà un tractament preventiu contra l’eruga barrinadora a les palmeres de la ronda d’Arraona i la rotonda dels FGC. L’actuació tindrà lloc des de les 23 fins les 2 h de la matinada, aproximadament. En principi estava prevista per aquesta nit però la pluja prevista ha modificat la planificació.

Fa unes setmanes que l’Ajuntament fa un seguiment d’aquestes palmeres, ja que s’havien detectat alguns peus amb indicis d’atacs d’eruga. De fet, s’hi ha identificat la Paysandisia archon, coneguda col•loquialment com a eruga barrinadora. Es tracta d’una plaga de quarantena com la del morrut roig o escarabat de les palmeres que, igual que aquests, pot resultar mortífera per a les palmeres afectades si no es tracta a temps. Per aquest motiu, i procedint d’acord al protocol del Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat amb caràcter d’urgència, es procedeix a fer l’actuació.
L’empresa que durà a terme el tractament és Centroplag SL. I se centrarà en fer un tractament de xoc a les palmeres afectades i preventiu a tota la resta.