Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

En marxa un nou servei de suport a les persones LGTBI

Un acord entre administracions permetrà desenvolupar el Servei d’Atenció Local per a les persones LGTBI


En marxa un nou servei de suport a les persones LGTBI

L'Ajuntament i la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat han signat aquest conveni que té per objectiu garantir una acció institucional coordinada en el desenvolupament de la Llei 11/2014 que regula els mitjans i les mesures per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere.

Una de les mesures és la implantació dels Serveis d’Atenció Integral (SAI) a tot Catalunya. L’objectiu del servei és oferir atenció de proximitat a les persones LGBTI que pateixin o estiguin en risc de patir discriminació o violència per LGTBIfòbia. També, donar resposta a consultes per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
Entre altres recursos, les persones que ho requereixin trobaran suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació i per realitzar determinats tràmits, com, per exemple, el canvi de la targeta sanitària amb el nom sentit, de manera coordinada entre la Generalitat i l’ens local. 
Per sol•licitar cita cal adreçar-se a l’Espai Maria-Mercè Marçal (Passatge Dalí, 8), o bé trucar al 937216800 ext.5228 o enviar un correu electrònic a sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat. 
El SAI complementa el Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual i Afectiva: M’entens? Que s’ofereix des de la regidoria de Feminismes i LGTB, des de febrer de 2017.