Benestar Social
Gran assistència a la presentació de la delegació d'Aprenem al municipi
L'acte posa sobre la taula la lluita de les famílies afectades i el suport de la xarxa mèdica i administrativa
Més d’una seixantena de persones van assistir ahir a la presentació de la delegació de l’associació Aprenem a Sant Quirze. Es tracta de l’entitat orientada a famílies amb nens amb autisme que compta amb seu central a Barcelona i que ara s’estrena al municipi, després de l’esforç i l’empenta d’algunes famílies que volien compartir la seva situació i posar solució a algunes dificultats comunes.
L’acte va comptar amb la presència de la directora d’Aprenem, Lídia García, la directora general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Roser Galí, i l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. Galí va destacar la nova visió dels serveis socials i la important tasca de les entitats per empènyer l’administració a desenvolupar polítiques que ajudin determinats col•lectius: “nosaltres pensem com invertir recursos públics per al vostre benestar. La família, el vincle, l’entorn, són claus per al benestar de les persones”. D’altra banda, l’Alcaldessa va agrair les famílies la seva implicació en desenvolupar aquesta entitat, i va destacar la importància d’educar en qualsevol espai, qualsevol àmbit: “estem aprenent com a poble a educar, i això és important per visibilitzar aquestes situacions i donar resposta a les vostres necessitats. Sou molt valentes davant del difícil camí que heu recorregut i recorreu”.
A continuació, la cap de Salut Mental Infantojuvenil de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, la doctora Montserrat Pàmies, va pronunciar una conferència amb el nom “Austisme. Què s’està fent i què ens diu la investigació avui”. Durant la sessió va abordar diversos aspectes de gran interès per a les famílies, com el treball de manera integral amb els serveis d’atenció precoç; el pla estratègic que es treballa a la comarca entre professionals que aborden aquesta malaltia, identificant les necessitats i els diferents programes que es desenvolupen; o les noves línies d’investigació en l’autisme. També va incidir en l’interès dels professionals per l’acompanyament dels infants amb austime en l’adolescència i també durant l’edat adulta.
Altres aspectes, com la medicació en complicacions relacionades amb l’autisme o la importància de la implicació familiar en les teràpies van centrar bona part de la xerrada, que va acabar amb un torn obert de preguntes.
Aprenem Sant Quirze
Masia Can Feliu
Dimarts, de 9 a 14h i de 9 a 20 h
Més informació i contacte: aprenem.atencio@gmail.com.