Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Excuses o separes?

Sant Quirze participa activament en una campanya comarcal per fomentar el reciclatge


Excuses o separes?

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va presentar ahir al vespre en un acte al Parc Audiovisual de Catalunya la campanya de sensibilització ambiental que durant els propers 4 mesos es farà a la comarca per tal de fomentar el reciclatge. Sant Quirze participa activament en aquesta campanya, que porta per lema “Excuses o separes” i que vol incidir en totes aquelles persones que encara no reciclen i desmuntar les excuses comuns que es solen posar per no fer-ho. Per això s’han dissenyat accions al carrer, participatives, i on la ciutadania pugui conèixer el camí dels residus i els avantatges del reciclatge.

Una de les peculiaritats de la campanya és que es compta amb persones referents de cada municipi: els influencers de proximitat, que faran de difusors del missatge en el seu entorn més proper. A Sant Quirze les persones de referència són: Laura Roger, molt implicada en l’associacionisme local; Carme Aguilar, presidenta d’Enjoy Nordic Walking; Antoni Olmo, exjugador del Barça i molt vinculat amb els joves del Futbol Club Sant Quirze; Gonzalo Castañera, locutor a Flaix FM i estudiant; i Woody Moncunill, estudiant de l’Institut, molt conegut entre el jovent.
L’acte de presentació d’ahir també va comptar amb la presència del regidor de Parcs, Jardins i Via Pública, Mobilitat i Serveis, David Caminal. Uns dies abans, però, tant ell com l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, van rebre els influencers a l’Alcaldia, per comentar la campanya i seguir de prop les diferents propostes planificades.
Altres personalitats mediàtiques van assistir ahir al Parc Audiovisual,  com els meteoròlegs Francesc Mauri i Eloi Cordomí o el cuiner Marc Ribas. També es posa en marxa un Whatsapp de consulta ciutadana per atendre consultes relacionades amb el reciclatge, al número 656 893 709.

La campanya, té la intenció de ser una acció global i integral de conscienciació ciutadana que englobi diferents aspectes del reciclatge i es centra en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper  i cartró, vidre i malbaratament alimentari. La campanya  comença avui i finalitza el març de 2019. Cada mes es fomentarà una temàtica concreta, ja sigui mitjançant els elements de publicitat com a través de les xarxes socials: el reciclatge en general, el malbaratament alimentari, el reciclatge de la matèria orgànica i el reciclatge de l’oli de cuina usat.

Elements de publicitat
Durant la campanya s’utilitzaran diferents elements de publicitat per tal de difondre la campanya, com falques a les ràdios, publicitat a les minideixalleries, marquesines, televisions i/o pantalles, línies d’autobusos municipals, pàgina web, xarxes socials, cartells impresos, etc.
Pel que fa a les accions previstes, Sant Quirze participà en el concurs de pintada d’un mural a una paret de 20m2 sobre matèria orgànica i el seu reciclatge com a temàtica. Properament es detallaran més elements d’aquesta acció. També, durant la Festa dels Animals, hi haurà un punt informatiu sobre la temàtica, i una Scape Room que ens traslladarà al futur.
Entre els mesos de gener i març, un educador ambiental equipat amb una cargobike, visitarà diferents municipis pertanyents al Consorci per informar sobre els sistemes de recollida de l’oli vegetal de cadascun.
Durant la campanya, se seguirà millorant el servei de recollida d’oli comarcal ofert pel Consorci ubicant 60 nous contenidors d’oli domèstic a diferents municipis. S’informarà als veïns més propers a aquests nous contenidors amb un targetó que se’ls penjarà a la porta de casa.
 
Per tal de visibilitzar tots els residus que podrien ser reciclats i en canvi, van a parar al contenidor de rebuig, se seleccionaran alguns contenidors de rebuig de diferents municipis i se n’obriran les bosses per tal de veure quins són els tipus de residus que s’hi llencen i quins d’ells podrien haver estat reciclats.
Els resultats d’aquestes inspeccions seran publicades als mitjans de comunicació i xarxes socials del Consorci.
  
Xarxes socials i pàgina web


Twitter: @ResidusValles
Facebook: @ResidusValles
Instagram: @ResidusValles
www.residusvalles.cat