Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas omple la Patronal

El lletrat va oferir el seu punt de vista sobre els processos judicials que hi ha contra polítics catalans


L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas omple la Patronal

Ahir dimecres 14 de novembre, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va omplir la Sala Josep Brossa de la Patronal de persones que volien escoltar de primera mà el seu punt de vista dels processos judicials que hi ha contra polítics catalans. L'acte va ser conduït per l'advocada Natàlia Escánez, que va anar desgranat les diferents etapes del procés judicial i que va permetre que Jaume Alonso-Cuevillas detallés.

Segons l'advocat, que entre altres, porta el cas de l’expresident Puigdemont, les lleis espanyoles són, en principi, garantistes de les llibertats però “l'aplicació que se n'està fent és totalment oposada”. Segons explicava, la vulneració dels drets que ha fet el jutge Llarena “ha deixat els jutges alemanys i belgues totalment descol•locats”. Segons la seva opinió, a partir de l'1 d'octubre s'ha entrat en una “fase irreversible del camí cap a la independència”. Preveu una crisi econòmica a l'Estat espanyol que el conduirà a “ser intervingut per les autoritats europees”. A aquesta crisi, segons ell, se li suma la institucional que viuen els pilars bàsics de la transició: monarquia, judicatura, sistema de partits, etc. Segons Alonso-Cuevillas, tot plegat portarà a un escenari on un referèndum arribarà per grat o per força.

Per Alonso-Cuevillas, la necessitat que els independentistes augmentin i que mantinguin la mobilització “és la peça clau” perquè, segons l'advocat, la llibertat dels presos arribi “fruit de la constitució de la República catalana”. Finalment l'advocat va gravar un petit vídeo de la grada aplaudint per tal de fer-lo arribar a Carles Puigdemont.

L’acte va estar organitzat per Sant Quirze per la Independència.