Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Avui, Dia Internacional de la Memòria Transsexual

L'Ajuntament ha penjat avui a la façana la bandera amb motiu de la jornada i en memòria a les víctimes de la transfòbia


Avui, Dia Internacional de la Memòria Transsexual

L’Ajuntament de Sant Quirze llueix avui a la seva façana la bandera transexual., a proposta de l’Associació ATC Llibertat, i amb motiu del Dia Internacional de la Memoria Transexual. Avui, 20 de novembre, és un dia dedicat a la memòria d’aquelles persones que han estat assassinades víctimes de la transfòbia, l’odi i la por a les persones trans, així com per recordar la violència contínua que pateix la comunitat trans. Aquesta jornada té com a finalitat donar-la cara i veu a aquelles víctimes de la violència transfòbica, així com fer visible la nostra exigència a viure una vida lliure de violència i poder exercir els nostres drets com la resta de la ciutadania.

 
Les obligacions legals que els Estats tenen per protegir les persones trans davant la violència i la discriminació, no són diferents de les que els Estats tenen envers totes les altres persones. Els drets de les persones trans no estan segregats i no són un subconjunt especial de drets, sinó que són Drets Humans.
 
L'última actualització TMM TDV (Observatori de Persones Trans Assassinades) 2017 revelava 2.343 homicidis de persones trans i gènere diverses en 69 països al món, fets ocorreguts entre 1 de gener de 2008 i 31 de desembre de 2016, sent 1.834 a Amèrica del Sud i Central.