Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Les fortes pluges obliguen a la retirada immediata de gairebé un centenar d’arbres perillosos

L’Ajuntament inicia aquestes tasques per evitar possibles riscos de caiguda i incidències greus


Les fortes pluges obliguen a la retirada immediata de gairebé un centenar d’arbres perillosos

La gran acumulació de precipitacions dels darrers dies ha provocat la inestabilitat de les superfícies arbrades, fins i tot la caiguda d’algun arbre sobre els vestidors del camp de futbol municipal. S’ha observat que la quantitat d’aigua caiguda en poc temps ha debilitat la capa superficial del terra i ha fet incrementar perillosament el risc de caiguda dels arbres com el pi blanc, que es caracteritza per tenir unes arrels superficials que en aquestes condicions no poden suportar l’elevat pes de la capçada.

 
Per evitar el risc de caiguda i protegir la seguretat de les persones, i també amb la previsió meteorològica que anuncia un possible episodi de vent durant els propers dies, els serveis tècnics de l’Ajuntament han inspeccionat les zones potencialment més afectades per aquesta situació com són els bosquets de la ronda d’Arraona, Poliesportiu municipal i la petanca. Aquests indrets es caracteritzen per estar poblats d’exemplars de pi blanc de gran alçada però molt inclinats vers camins, voreres o instal•lacions, amb el corresponent perill de caiguda. En una reunió urgent amb l’alcaldessa, la Policia Local i els serveis tècnics, atesa la situació de perill imminent s’ha decidit executar els treballs de retirada de pins de forma immediata.
 
Els treballs començaran dimecres 21 de novembre a les 8 del matí, seran executats per l’empresa Futur Ecològic S.L. i afectaran 40 arbres al bosquet d’Arraona, 25 al bosquet del Poliesportiu i uns altres 25 al bosquet de la petanca. S’espera que amb aquesta actuació s’aconseguirà reduir dràsticament el risc. Posteriorment, es valorarà la reposició dels arbres eliminats replantant altres espècies que no tinguin tant perill de caiguda, com podria ser el roure i l’azina.