Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Els robatoris a domicili es redueixen a Sant Quirze durant el 2018, mentre que incrementen les estafes per internet

Els accidents de trànsit també han anat enguany a la baixa, amb un 13,3% menys.


Els robatoris a domicili es redueixen a Sant Quirze durant el 2018, mentre que incrementen les estafes per internet

Un nombrós públic va assistir ahir a la Junta de Seguretat oberta que es va celebrar a la masia de Can Feliu, amb la representació de tots els cossos policials amb competències al municipi. El motiu de la trobada, presidida per l'Alcaldessa, era exposar les dades policials i fer balanç de l'evolució dels delictes a Sant Quirze.
 

Més estafes
La primera intervenció, de la mà dels Mossos d'Esquadra, va posar de manifest que, durant el 2018, els delictes contra el patrimoni havien crescut un 15,4%. Si bé els robatoris a domicili han anat a la baixa, decreixent un 1,5%, l'augment de les estafes per internet, que han passat de 125 al 2017, a 198 en el mateix període de 2018, han estat el motiu principal d'incrementar aquesta xifra. En aquest àmbit, els Mossos van apuntar que els danys contra la propietat privada també havien descendit en un 28%.
 

Menys accidents
Un altre fet destacable de l'exposició realitzada ahir pels cossos policials és la tendència a la baixa dels accidents de trànsit al poble. Si el 2015 es van registrar un total de 165 accidents, al 2017 la xifra va reduir-se fins a 143. D'aquests, només sis van causar víctimes amb pronòstic greu. Aquí, la Policia Local de Sant Quirze va fer èmfasi en els bons resultats que està tenint l'educació en la mobilitat que es realitza als centres educatius del poble, on agents fan sessions que arriben anualment a més d'un miler d'alumnes. Aquí també es va fer esment de les denúncies, o multes, que va posar la policia durant el 2017, una mitjana d'1,3 al dia, una xifra que, per una població com Sant Quirze, és molt reduïda segons van explicar els responsables.
 

Violència de gènere
Altres dades d'interès de la reunió van ser les referides a la violència masclista. Actualment hi ha una vintena de dones amb ordre de protecció, a les quals se'ls fa un seguiment especial, i n'hi ha fins a 78 dones i una vintena de menors que s'atenen des del Servei de Feminismes per aquest motiu.
 

Convivència entre veïnat
L'altre tema important dins les competències de la Policia Local és el relatiu a la convivència veïnal, àmbit en el qual la Policia va haver d'intervenir prop de 700 vegades al 2017. D'aquestes, el 58% es referien a molèsties ocasionades per sorolls, el 22% per animals i el 20%, per molèsties o danys entre veïnat. Un altre fet notori són els gossos que la Policia va retirar de la via pública durant l'any passat, fins a 135.
 

La Junta de Seguretat va finalitzar amb l'exposició de la Policia Nacional, que principalment té funcions d'expedició de documents i delinqüència organitzada, i de la Guàrdia Civil, que, amb seu a Badia, té assignades funcions relatives a armes, explosius, duanes, ports i aeroports.
El públic assistent, que va poder fer preguntes en finalitzar la sessió, va mostrar la seva preocupació per la seguretat derivada de l'Aeroport de Sabadell. Finalment, una part important de l'audiència va demanar més seguretat i seguiment per part de la Policia davant dels actes vandàlics contra diversos símbols que viu el poble per la situació política actual.