Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova el Pla Local d'Educació

Sant Quirze s'adhereix a les xarxes d'escoles municipals de música i arts, i d'escoles bressols municipals


El Ple aprova el Pla Local d'Educació

El Ple de l'Ajuntament, celebrat ahir, va aprovar per unanimitat el Pla Local d'Educació de Sant Quirze i el canvi de denominació del Consell Escolar Municipal, per Consell Educatiu Municipal.

Aquesta aprovació arriba després que la comunitat educativa dels centres públics de Sant Quirze, representada en el Consell Escolar Municipal i reunida el passat 9 d'octubre, aprovés el Pla, realitzat per la Diputació de Barcelona, mitjançant l'empresa Xarxa Consultors. Recordem que anteriorment va estar validat pel grup motor, amb la participació dels serveis municipals que desenvolupen accions educatives.

A més d’aquesta aprovació, el Consell Escolar canvia de denominació perquè es considera que les activitats que realitzen entitats, associacions i altres ens del món local formen part de l’educació. De fet, es considera el paper del municipi com a ecosistema educatiu, entenent que cal connectar tots els aprenentatges. Segons que ha manifestat la regidora d'Educació, Maria Domingo, "el compromís de Sant Quirze amb l'educació és clau, amb els valors cívics i amb l'educació 360. El Pla Educatiu ens dóna una perspectiva global de l'educació".

Recordem que el Pla Educatiu Local és un instrument de política pública amb un objectiu doble. D’una banda, descriure i analitzar la situació socioeducativa del poble per definir els principals elements de planificació, gestió i acció educatives; i de l’altra, proposa els eixos d’un pla de treball per al conjunt de la vila i per definir línies d’actuació prioritàries tenint en compte les singularitats del municipi.

Adhesió a dues xarxes

El ple també va aprovar per unanimitat l’adhesió a la Xarxa d’”Escoles Municipals de Música i Arts”, promoguda per la Diputació de Barcelona. Aquesta té com a objectiu reforçar a mitjà i llarg termini el valor educatiu, social i cultural de la música i l’art.

D’altra banda, també es va aprovar per unanimitat l’adhesió a la “Xarxa d’Escoles Bressol Municipals”, que valora la contribució del món local a l’educació de la primera infància.

Altres punts

La unanimitat del ple va aprovar també el reconeixement a les jubilacions i els 25 anys de servei del personal de l’Ajuntament, i la incoació del procediment de resolució del contracte de concessió demanial sobre el domini públic municipal per a la construcció i explotació de la benzinera de l’Àrea de l’Estació.

Mocions

 Les mocions presentades i el seu sentit de vot van ser les següents:

. Moció presentada per Junts-ERC-AM i consensuada amb tots els grups, per un Ajuntament compromès amb la lluita contra la violència masclista. Aquesta moció recull també la que proposava ICV-EUiA-E en suport al 25-N. Aprovada per unanimitat.

. Moció presentada per Junts-ERC-AM i també consensuada amb ICV i PDeCat, per la defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i contra la violència, la repressió i la manca de garanties judicials. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV i PDeCat. En contra: PSC i Ciutadans.

. Moció presentada per Junts-ERC-AM, i consensuada amb ICV i PDeCat, de rebuig a la petició de més de 200 anys de presó per als processats pel referéndum de l’1 d’Octubre. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV i PDeCat. En contra: PSC, Ciutadans.

. Moció presentada pel PDeCat, a favor de l’absolució dels presos polítics. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PDeCat. En contra: PSC, Ciutadans.

. Moció presentada per ICV-EUiA-E, en defensa del sistema sanitari i de l’atenció primària de salut. Aquesta moció ha estat transaccionada amb la presentada pel PSC-CP, per instar el Departament de Salut a reconèixer l'atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PSC, Ciutadans. Abstencions: PDeCat.

. Moció presentada pel PSC-CP, pel compliment de la legislació en Memòria i reparació històrica i per la retirada del monument franquista ubicat a la muntanya de Montserrat. Consensuada amb tots els grups. Aprovada per unanimitat. 

 Recordeu que podeu veure el ple en aquest enllaç, o seguir-lo a www.radiosantquirze.cat.