Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès se suma a la reivindicació de limitar les operacions de l’Aeroport de Sabadell

L’Alcaldessa demana a Sabadell que es posicioni respecte aquesta infraestructura ubicada al seu terme municipal


Sant Quirze del Vallès se suma a la reivindicació de limitar les operacions de l’Aeroport de Sabadell

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma a les reivindicacions dels ajuntaments de Badia i Barberà per traslladar l’Aeroport de Sabadell a zones amb menys densitat de població. Fruit de l’accident succeït divendres 7 de desembre, que va produir dues víctimes mortals, s’ha tornat a reobrir el debat al voltant d’aquesta infraestructura que registra més de 40.000 operacions anuals. L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, coincideix amb les seves homòlogues de Barberà i Badia que cal limitar les operacions de l’Aeroport a les que tinguin interès públic, com poden ser els vols d’emergències o d’extinció d’incendis.

L’Alcaldessa demana també a l’Alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que es posicioni en relació a aquesta infraestructura i que el futur d’aquesta instal·lació s’abordi des del punt de vista comarcal. “ Si ens creiem la proposta de l’Àrea Vallès com una realitat territorial, demanem a Sabadell, el municipi gran, que es preocupi de les infraestructures de la comarca, de les molèsties que ens generen als pobles més petits que patim les conseqüències negatives d’una infraestructura”. 
Altrament, l’Ajuntament de Sant Quirze també es posiciona al costat de la Coordinadora d’Associacions de Veïns, que el proper diumenge 16 de desembre ha convocat una manifestació per protestar contra l’Aeroport. Segons Oliveras, el dia a dia dels veïns i veïnes de Sant Quirze està marcat de manera constant per les molèsties de l’Aeroport. “Els avions volen molt baix, generant molta inseguretat, contaminació acústica i, fins i tot, ens afecta a la concessió de llicències urbanístiques, que s’han d’autoritzar des de Madrid”. 
Oliveras ha afegit que només es reobre el debat al voltant d’aquesta instal·lació quan hi ha un accident, però és un tema que s’ha d’abordar amb urgència i determinació. “ No cal que hi hagi una tragèdia major per evidenciar que aquesta infraestructura està fora de lloc en una zona tan poblada”.