Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

El Ple aprova inicialment una ordenança per incentivar el lloguer dels habitatges buits

La mesura vol promoure el dret d’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables


 El Ple aprova inicialment una ordenança per incentivar el lloguer dels habitatges buits
L’Ajuntament va aprovar inicialment en la sessió del ple ordinari de desembre una nova ordenança que regula el procediment per verificar els habitatges buits de Sant Quirze del Vallès, amb l’abstenció del PdCat. 
La mesura persegueix la mobilització dels habitatges buits del poble per incorporar-los al mercat de lloguer, amb l’objectiu de donar resposta a la demanda social d’habitatges a preus assequibles i intentar facilitar el dret a l’habitatge a les famílies i persones amb situacions socials d’exclusió residencial. 
La nova normativa detalla els supòsits en els quals es pot considerar que un habitatge es troba desocupat, considerant aquells que estiguin buits per un període superior als 2 anys i no ho estiguin per motius de trasllat per motius laborals, per motius de dependència o a causa d’estar pendents d’una resolució judicial. 
L’ordenança avança que l’Ajuntament estudiarà la situació actual del parc d’habitatges buits que hi ha al poble, per tal de promoure mesures de foment que incentivin als propietaris a posar-los a lloguer, com ara l’adhesió a la xarxa de mediació per al lloguer assequible o l’establiment d’ajuts o beneficis per als propietaris. Si bé la norma no té una voluntat sancionadora, inclou les sancions ja previstes a la Llei de Dret a l’Habitatge, que poden arribar als 9.000€