Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament aprova un pla per aconseguir el 50% del reciclatge dels residus al 2025

El programa inclou fins a 20 mesures que també volen reduir el pes de la bossa de brossa dels santquirzencs


 L’Ajuntament aprova un pla per aconseguir el 50% del reciclatge dels residus al 2025
Cada habitant de Sant Quirze va generar al 2017 1 quilo i 110 grams de brossa cada dia. D’aquests, en va reciclar 320 grams, mentre que 670 gr. van anar a parar al contenidor de la resta. Per variar aquesta proporció i assolir una reducció de residus per sota del quilo per habitant i el 50% de reciclatge d’aquests a l’any 2025, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat en el ple ordinari de desembre un Pla amb més d’una vintena d’accions  En la línia de la reducció de residus, ja s’han iniciat algunes accions, com ara la distribució entre escolars d’embolcalls reutilitzables, o la distribució de bosses reutilitzables entre els comerços locals perquè les distribueixin entre els seus clients. Pel que fa al reciclatge, està en marxa la campanya Excuses o separes promoguda pel Consorci de Residus del Vallès Occidental fins al primer trimestre de 2019, amb una sèrie d’accions que volen implicar la població en aquest tema. 
Compostatge 
La gestió de la fracció orgànica és també un dels puntals a l’hora de reduir pes en la nostra bossa de la brossa. Una de les solucions per aconseguir-ho és la promoció del compostatge. En aquesta línia, l’Ajuntament ha adquirit compostadors que durant el 2019 es lliuraran entre els habitatges, una vegada s’aprovin les bases per la cessió. També es preveu adequar espais que promoguin la reutilització de material de les deixalleries, o impulsar un distintiu municipal de qualitat ambiental que podria tenir una bonificació de la taxa de residus.
Altres punts i sentit del vot pel Ple Ordinari de desembre:
 
Xifra oficial de població del Padró Municipal d'Habitants a 1 de gener de 2018: 19.939 habitants. Aprovat per unanimitat
Denominacions d'espais i via pública: l'equipament del casal d'avis passa a dir-se Casal Serra de Galliners i la sala de la 1a planta Sala Muriel Casals. Aprovat amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, PdCAT i ICV, i l’abstenció de C’s i PSC
Moció presentada pel PSC-CP, per a la revisió del Decret 161/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de transport per tal de facilitar el desplaçament de l'alumnat en l'educació obligatòria. Aprovada amb els vots a favor de PdeCAT, C’S I PSC, i amb l’abstenció de Junts per Sant Quirze i IC-V.
 
Moció presentada pel PSC-CP, per a uns pressupostos de l'Estat socials i garants del món local. No aprovada amb els vots en contra de Junts i c’s, l’abstenció del PdCAT i els vots a favor de PSC I IC-V.
 
 Moció presentada pel PDeCat, per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam. Aprovada amb els vots a favor del PdCAT, Junts i IC-V, i amb els vots en contra de C’s i PSC.