Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L'Ateneu del Món recull més d'un centenar de mantes per a les persones refugiades

La iniciativa solidària coordinada arreu ha permès fer arribar a Open Arms més de 10.000 mantes


L'Ateneu del Món recull més d'un centenar de mantes per a les persones refugiades

L’oenegé Proactiva Open Arms ha començat l’any llençant una crida a la ciutadania per recollir mantes per a les seves missions, material indispensable per escalfar les persones que rescaten i evitar hipotèrmies, especialment quan han de viatjar a la coberta del vaixell. L’Ateneu del Món s’ha volgut fer ressò d’aquesta crida i n’ha coordinat la campanya a Sant Quirze. La merceria “Fil a l’agulla”, ubicada a l’av. de Pau Casals, s’ha ofert com a punt de recollida, on molts santquirzetencs han deixat les seves mantes.

En només tres dies, les previsions d’Open Arms s’han vist desbordades amb la recepció de més de 10.000 mantes al Port de Barcelona. La campanya ha estat tot un èxit.
També ho ha estat la de Sant Quirze, on en poques hores ja es superava el centenar de mantes. Davant l’agraïment d’Open Arms pel material rebut i la confirmació que han superat amb escreix la petició inicial, l’Ateneu del Món ha decidit aprofitar aquesta cadena de solidaritat i desviar les mantes recollides a Creu Roja Sabadell, qui paral•lelament n’ha manifestat la seva mancança per combatre l’onada de fred que s’espera els propers dies. L’Ateneu del Món ha lliurat les mantes a Creu Roja Sabadell, qui les repartirà entre les persones sense sostre i la gent en situació de greu vulnerabilitat.  
Un cop més, l’Ateneu del Món agraeix a Sant Quirze la seva resposta i compromís amb la solidaritat.