Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Ja es poden domiciliar els impostos i taxes municipals de 2019

Consulteu la Guia Tributària d’enguany i els terminis de pagament voluntaris o fraccionats


Ja es poden domiciliar els impostos i taxes municipals de 2019

L'Ajuntament ha aprovat el calendari de pagament d'impostos i taxes municipals de l'any 2019. Pel que fa a les ordenances que recapta directament l'Ajuntament, el termini voluntari de pagament dels impostos és el següent: taxa de mercats ambulants, de l’1 de març al 3 de maig; impost sobre vehicles de tracció mecànica, de l'1 de març al 3 de maig; la taxa de cementiri, del 31 de maig al 31 de juliol; l'impost sobre béns immobles urbans,  del 4 de febrer al 5 d’abril; i la taxa de recollida d’escombraries, del 30 de setembre al 2 de desembre, entre altres.

Pel que fa al càrrec en compte dels rebuts domiciliats, l’IBI es pot pagar en un termini únic l’1 de març. Pel que fa als terminis fraccionats, es poden fer en quatre terminis, o bé fraccionar-ho en deu terminis. La data màxima per sol•licitar el fraccionament és el 14 de gener. Cal recordar que existeix una bonificació del 50 al 90% de l’impost determinat en funció del nivell de renda per càpita de la unitat familiar, per a titulars de família nombrosa, entre altres bonificacions.
La taxa de recollida de residus també compta amb beneficis per aportacions a la deixalleria o per raó de capacitat econòmica. 
En el cas de l’Impost sobre Activitats Econòmiques, la bonificació és del 95% per a les cooperatives, o del 50% de la quota durant els cinc anys d’activitat següents per a empreses que iniciïn activitat empresarial, entre altres beneficis.
Podeu consultar-los tots, amb detall, al document pdf de la Guia Tributària adjunt a aquesta notícia.
 
On puc fer el pagament?
Els pagaments es poden fer a les entitats financeres col•laboradores: Banc Sabadell, Banco Santander, BBVA o Banco Popular. També als caixers automàtics d’aquestes entitats, portant la carta de pagament amb el codi de barres imprès. O mitjançant la banca electrònica amb codi de barres. Una altra opció és fer-ho a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, amb targeta de crèdit o dèbit. Finalment, es pot pagar en línia a través de l’Oficina Virtual de L’Ajuntament, accendint a l’adreça: http://oficinavirtual.santquirzevalles.cat. O mitjançant les diverses webs de les entitats col•laboradores si en sou clients d’alguna.